• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Hortum ve sel yıktı geçti!

Hortum ve sel yıktı geçti!
Meksika'nın Ciudad Acuna kentinde meydana gelen hortum kenti yıktı geçti. Felakette 13 kişi hayatını kaybetti. ABD'nin Teksas eyaletinde de 12 kişi sel sularına kapılarak kayboldu.

Meksika ile ABD sınırındaki bölgede etkili olan hortumda 13 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Coahuila eyaletinin İçişleri Bakanı Victor Zamora, saatte 270-300 kilometre hıza erişen hortumun etkili olduğu Ciudad Acuna kentinde binden fazla evin yıkıldığını, çok sayıda aracın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Arama kurtarma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazı altında kalanları aradığını belirten Zamora, 3'ü çocuk 13 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de kayıp olduğunu vurguladı.

Kaybolanlar arasında bir de bebek bulunuyor. Bebeğin içinde yattığı pusetin, hortumun etkisiyle annesinin elinden kurtulup havaya uçtuğu belirtildi.

Ciudad Acuna Belediye Başkanı Evaristo Perez Rivera ise yaklaşık 300 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü kaydetti.

Rivera, "Kentin büyük bir kısmında taş taş üstünde kalmadı. Yıkılmadık duvar kalmadı. Ağaçlar kökünden söküldü, çatılar uçtu" dedi.

Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, bugün hortumdan etkilenen kenti ziyaret ederek incelemelerde bulunacak. Nieto, hükümetin Ciudad Acuna'daki hasarın giderilmesi için tüm olanaklarını seferber edeceğini söyledi.

Teksas'ta 12 kişi kayboldu

Kötü hava koşulları, ABD'nin Teksas eyaletini de vurdu. Sağanak yağışlar sonucu Blanco Nehri'nin taşması sonucu 12 kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Eyaletin güneyindeki yerleşim birimlerinde seller ve hortum nedeniyle 2 bin kişi tahliye edildi.

Bölgeyi ziyaret eden Teksas Valisi Greg Abbott, Blanco Nehri kıyısındaki Wimberley ve San Marcos'un kötü hava koşullarından en çok etkilenen yerler olduğunu söyledi.

Houston'da hortum nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Dallas kentinde ise Trinity Nehri'nin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yeri sel suları altında kaldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim