• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Hortum Fabrikası İşçilerinin Toplu Sözleşme Sevinci

Hortum Fabrikası İşçilerinin Toplu Sözleşme Sevinci
DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir hortum fabrikası arasında...

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir hortum fabrikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde Lastik-İş Genel Merkez Örgütleme Daire Başkanı Muharrem Özen, Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, Lastik-İş Fabrika Baş Temsilcisi Mehmet Gençay, İşyeri Temsilcileri Mithat Kalaycı ve Salih Akıncı işyeri temsilcileri de hazır bulundu. Tristone Flowtech hortum fabrikasında 320 üyelerinin bulunduğunu ifade eden Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, "Fabrika yetkilileri ile yaklaşık 4 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayet sona erdi. İşçi kardeşlerimiz için en avantajlı sözleşmeyi hazırlamaya çalıştık. Sonunda da işveren ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Başta sendika üyelerimiz olmak üzere işçi kardeşlerimiz ve hortum fabrikası yönetimi için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İLK 6 AY İÇİN 400 LİRA

Sözleşme kapsamında hortum fabrikası işçileri ilk 6 ay için brüt 400 lira zam alacak. İkinci 6 ay için işçilere enflasyon oranında zam yapılacağını belirten Necmettin Bayram, "Üçüncü 6 ay için enflasyon + 150 lira, dördüncü 6 ay için de enflasyon oranında zam yapılacak. Bunun dışında diğer haklarda da iyileştirmeler yapıldı. İşçiler için hazırlanan 3 bin 900 liralık sosyal paketler, 4 bin 600 liraya yükseltildi. Yapılacak özel sağlık sigortası sayesinde işçilerle birlikte eş ve çocuklarının da sağlıkları güvence altına alınmış oldu" diye konuştu.

İşçilere evlenme durumlarında yapılan 733 liralık yardımın 875 liraya çıkarıldığını kaydeden Bayram, "Doğum yardımları da 146 liradan 300 liraya kadar çıkarıldı. Ölümlerde bin lira ile 8 bin 500 lira arasında yardım yapılacak. Öğrenim durumlarında ise 225 lira ile 450 lira arasında yardımda bulunulacak" ifadelerini kullandı.

Hortum Fabrikası İşçilerinin Toplu Sözleşme Sevinci

Hortum Fabrikası İşçilerinin Toplu Sözleşme Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim