• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Hollandada Öğreniyorlar, Köşk’te Öğretecekler

Hollandada Öğreniyorlar, Köşk’te Öğretecekler
Aydın'ın Köşk ilçesi 100. Yıl Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Erusmus projesi kapsamında "Erken Okul Terki ve Öğrenimde Başarısızlıkla Mücadele"...

Aydın'ın Köşk ilçesi 100. Yıl Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Erusmus projesi kapsamında "Erken Okul Terki ve Öğrenimde Başarısızlıkla Mücadele" konuları hakkında eğitim için Hollanda'ya gitti. Hollanda'da çeşitli eğitimlere katılan öğretmenler döndüklerinde birikimlerini Köşk'teki diğer öğretmenlere aktaracak.

Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulunun Reducing The Rate Of Early School Leaving At Age 6-14 (Erken Okul Terki ve Devamsızlığın Azaltılması) adlı ERASMUS Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kapsamında sekiz öğretmen Hollanda ve İspanya'da "Erken Okul Terki ve Öğrenimde Başarısızlıkla Mücadele" konularında iki haftalık eğitimler alacaklar.

HOLLANDA'DA EĞİTİM ALIYORLAR

İlk grup Hollanda'ya giderken, ikinci grup Haziran ayında İspanya'ya gidecek. Geçtiğimiz gün Hollanda'ya giden ilk grup Hollanda eğitim sistemi, devamsızlık ve erken okul terki konularında Avrupa Birliği üyelerinin izlediği eğitim politikası ve çözüm önerileri-süreçleri hakkında uzman kişilerden yerinde ve detaylı bilgi alıyorlar. Bu kurslar sayesinde elde edilen veriler Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulu başta olmak üzere diğer tüm okullarla paylaşılarak bu tür eğitim sorunlarının çözümü veya henüz sorun olmadan engellemenin yollarının başarıyla uygulanması hedefleniyor.

'ÖĞRETMENLERİMİZ MEMNUN'

Projeyle ilgili bilgi veren 100. Yıl Atatürk Ortaokulu Müdürü ve projenin yasal temsilcisi Hami Özer, Hollanda'da bulunan öğretmenlerimiz müdür yardımcısı Murat Demirel, Beden Eğitimi Öğretmeni Bekir Halıcı, İngilizce Öğretmeni Fulya İri, Müzik Öğretmeni Zeynep Akgöl ile sürekli irtibat halinde olduklarını ; eğitimlerin çok keyifli ve dolu dolu geçtiğini öğrendiklerini söyledi. Öğretmenlerin Hollanda'da eğitime farklı bir bakış açısı kazandıklarını inandığını belirten Hami Özer, "Öğretmenlerimiz dünyanın bir çok ülkesinden aynı konu ile ilgili olarak kursa katılan meslektaşlarıyla fikir alış verişi yaptıklarını ve her yönden çok verimli bir kurs olduğunu söylüyorlar. Yapılan etkinliklerden fotograflar da paylaşan öğretmenlerimiz kursun bitmesini hiç istemeseler de bir an önce edindikleri izlenimleri ve elde ettikleri kazanımları 100. Yıl Atatürk Ortaokulunda ve Köşk'te bulunan meslektaşlarına aktarmak için sabırsızlandıklarını belirtti. Inaşallah bu eğitimler hem okulumuz hem de ilçemiz eğitimi için yararlı olur" dedi.

Proje Yürütücüsü Matematik Öğretmeni Zeynep Ceren Çiftsüren ise Hollan'da eğitiminin ardından Haziran ayında İspanya'da da öğretmenler için eğitim kursu düzenleneceğini belirterek oraya da Köşk'ten öğretmenlerin gideceğini kaydetti.

Hollandada Öğreniyorlar, Köşk’te Öğretecekler

Hollandada Öğreniyorlar, Köşk’te Öğretecekler

Hollandada Öğreniyorlar, Köşk’te Öğretecekler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim