• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Hollanda Nogayları Kardeşleriyle Buluştu

Hollanda Nogayları Kardeşleriyle Buluştu
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın desteklediği proje çerçevesinde, "Laleler Vatana Dönüyor" sloganıyla 32 kişiden...

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın desteklediği proje çerçevesinde, "Laleler Vatana Dönüyor" sloganıyla 32 kişiden oluşan heyet İstanbul'un tarihi mekanlarını ziyaret etti.

Ziyaretlerde Hollanda Nogay Vakfı Başkanı Orhan Demirtaş ve Hollanda Uygur Vakfı Başkanı Jüret Barat ve 30 gençten oluşan heyete Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkan Vekili İsmail Cengiz'de katıldı.

Hollanda'dan gelen "Nogaylar" İstanbul'da soydaş STK temsilcileriyle buluştu. Hollanda'dan gelen Nogaylar, İstanbul'da faaliyet gösteren Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu öncülüğündeki soydaş dernekleri ve vakıfların yöneticileri tarafından karşılandı. İstanbul Nogay Derneği Başkanı Veysel Demir ve Dernek Genel Başkanı İsmail Cengiz'in girişimiyle Zeytinburnu'nda KATEAD merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Türk dünyasının ortak sorunları dile getirildi. Dernek ve vakıfları temsilen 25 kişinin katıldığı istişare toplantısında Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da, Karabağ'da ve Kırım'da Türklere yönelik sıkıntıların azaltılması ve sorunların çözümü için sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve dayanışma içinde olmaları gerektiği belirtildi. Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ile Hollanda Nogay Vakfı ve Hollanda Uygur Vakfı'nın ortaklaşa projeler üretmesi kararlaştırılarak, kardeşlerin buluşmasına vesile olan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Daire Başkanlığı yöneticilerine teşekkür edildi. Ayrıca, Avrasya Federasyonu'nun Avrupa'da da örgütlenmesi ve soydaş dernek ve vakıfların bir araya getirilmesini hedefleyen çalışmalar için Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile TİKA'dan destek talep edilmesi kararlaştırıldı. İstişare toplantısına, Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği, Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği, Terekeme Karapapak Türkleri Derneği, Afganistan Türkmenleri Derneği, Afganistan Türkleri Derneği, İstanbul Nogay Türkleri Derneği, Tatar Sanayi ve İşadamları Derneği, Kazak Türkleri Vakfı, İstanbul Kırım Türkleri Derneği, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Türk Dünyası Yerel Yönetimler Birliği ve Konya İsmil Kazakları Derneği temsilcileri katılarak birer konuşma yaptılar. "Gençlik Köprüleri" projesi çerçevesinde ülkeye gelen Nogay gençlerine 10 gün süresince, Türk Dili, Türk Tarihi ve Türk Dünyası edip ve şairleri tanıtılacak. Gençler, Türkiye ile kültürel bağlarının kurulması, tarihi ve kültürel bilgilerinin yükseltilmesi, konuşma pratiklerinin artırılması gibi alanlarda eğitim programlarına tabii tutulacaklar.

Hollanda Nogayları Kardeşleriyle Buluştu

Hollanda Nogayları Kardeşleriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim