• BIST 9548.09
  • Altın 2494.299
  • Dolar 32.5056
  • Euro 34.5387
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Holding patronu uçakta gözaltına alındı

Holding patronu uçakta gözaltına alındı
Gaziantep'te yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, yurt dışına çıkmak istediği sırada bindiği uçakta...

Gaziantep'te yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, yurt dışına çıkmak istediği sırada bindiği uçakta gözaltına alınma görüntüleri yayınlandı. Darbe girişimi sonrası iş adamının ailesi ile birlikte yurt dışına gideceği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Gaziantep Demokrasi Meydanında düzenlenen darbe karşıtı mitinge 7 bin personeli ile katılan ve adı FETÖ'ye karışan NAKSAN Holding ailesi bugün yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Uçakta gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında terör örgütü FETÖ'ye finsansal destek sağladığı ileri sürülen NAKSAN Holding ailesine yapılan operasyon sonrası ilk gözaltı, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu'nun oğlu Taner Nakıboğlu'na yönelik geçekleştirildi. Gaziantep Havalimanına kalkmak üzere olan uçakta polislerce gözaltına alınan Taner Nakıboğlu'nun ardından bugün gerçekleşen operasyonla babası Cahit Nakıboğlu da gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden açıklama

Gaziantep Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde (FETÖ/PDY) Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet yapılanması Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçlarından; ilimizde Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir" denildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Soruşturma kapsamda, Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı, finans desteği ve üyeliğe belirlenenlerden. İlimizde faaliyet gösteren Naksan Holding ve Naksan Plastik yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu 20.07.2016 tarihinde, Cahit Nakıboğlu ve Emre Nakıboğlu isimli şahıslar 22.07.2016 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Aynı şirketlerin yönetim kurulu üyelerinden Bahaeddin Nakıboğlu, Mehmet Hilmi Nakıboğlu ve Osman Nakıboğlu isimli şahısların yurt dışına çıktıkları anlaşıldığından yakalanamamışlardır. Soruşturma kapsamında adı geçen şirket yönetimine, Gaziantep Adliyesi 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 22.07.2016 tarih ve 2016/4529 sayılı kararı ile kayyum ataması yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Holding patronu uçakta gözaltına alındı

Holding patronu uçakta gözaltına alındı

Holding patronu uçakta gözaltına alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim