• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Hodorkovski için uluslararası arama kararı çıkartıldı

Hodorkovski için uluslararası arama kararı çıkartıldı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel affı ile hapisten çıkan Yukos şirketi eski başkanı Mihail Hodorkovski için Rusya'da uluslararası arama kararı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel affı ile hapisten çıkan Yukos şirketi eski başkanı Mihail Hodorkovski için Rusya'da uluslararası arama kararı çıkartıldı.

Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, mahkemenin Hodorkovski için uluslararası arama kararı çıkartıldığını açıkladı. Markin, "Mahkeme Hodorkovski için gıyaben tutuklama kararı aldı. Bunun dışında Hodorkovski hakkında uluslararası arama kararı da çıkarıldı. Mahkeme konuyla ilgili çok önemli davalarla ilgili soruşturma raporlarını da araştırdı." dedi.

Moskova Basmanni Mahkemesi basın sözcüsü Yunona Tsareva da gıyaben tutuklama kararını doğruladı.

İnterfaks ajansına konuşan bir haber kaynağı, arama için henüz İnterpol'un devreye sokulmadığına işaret ederek, "Güvenlik güçleri, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Rusya'nın iade ile ilgili sözleşmesi bulunduğu ülkelerde arama yapacak. İnterpol düzeyinde henüz arama yok." şeklinde bilgi verdi.

HODORKOVSKİ BELEDİYE BAŞKANI'NI ÖLDÜRTMEKLE SUÇLANIYOR

Rus güvenlik güçlerine göre, Hodorkovski 1998 yılında dönemin Nefteyugansk Belediye Başkanı Vladimir Petuhov'u öldürtmekle suçlanıyor.

8 Aralık'ta da İnterfaks haber ajansına bilgi veren bir güvenlik kaynağı, Hodorkovski için Rusya düzeyinde arama kararı çıkartıldığını iddia etmişti. Gelişmeler üzerine Hodorkovski sosyal paylaşım sayfasında Soruşturma Komisyonu tarafından ifadeye çağrıldığına yönelik belgenin babası tarafından teslim alındığını duyurmuştu. Eski oligarkın basın sözcüsüne göre, Hodorkovski gıyaben dahil soruşturmaya katılmayı planlamıyor.

Haziran ayında Rusya Soruşturma Komisyonu sözcüsü Vladimir Markin, söz konusu suikastla ilgili soruşturmayı tekrar başlattıklarını söylemişti. Markin'e göre, Hodorkovski suikastın azmettiricisi olabilir. Markin, "Yeni ortaya çıkan durumlarla ilgili olarak 1998'te öldürülen Nefteyugansk Belediye Başkanı Petuhov'un suikastına ilişkin soruşturma tekrar başlatılıyor. Böyle bir karar alındı. Soruşturma Komisyonu'nun edindiği bilgilere göre bu suikastın ve başka cinayetlerin azmettiricisi doğrudan Hodorkovski olabilir." demişti.

Vergi kaçırmak ve diğer mali suçlar nedeni ile Hodorkovski ve ortağı Platon Lebedev 11 yıla yakın hapis yattı. Hodorkovski ve Lebedev geçen yıl Putin'in özel affı ile serbest kalmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim