• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hocalı’da Hayatını Kaybedenler Anıldı

Hocalı’da Hayatını Kaybedenler Anıldı
Ardahan Üniversitesi Tarih Topluğu tarafından düzenlenen program ile Hocalı katliamında hayatını kaybedenler anıldı.

Ardahan Üniversitesi Tarih Topluğu tarafından düzenlenen program ile Hocalı katliamında hayatını kaybedenler anıldı. "Hocalı" Yüzyılın Soykırımı isimli program, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İlkin Guliyev "Karabağ'ın İşgaline Giden Yol: Hocalı Katliamı" isimli bir konferans verdi. Ayrıca programda Hocalı Katliamı'nı anlatan belgesel gösterimi ile ARÜ öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletisi sunuldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rövşen Guliyev ile akademik ve idari personeller katıldı.

Programın açış konuşması İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Suat Vural tarafından yapıldı. Vural konuşmasında Doç. Dr. İlkin Guliyev hakkında bilgiler verdi. Vural'ın konuşmasının ardından sözü Doç. Dr. İlkin Guliyev aldı. Ermeniler tarafından Azerbaycan'da çok büyük katliamların yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Guliyev, bu katliamların en büyüğünün ise Hocalı'da yapıldığını belirtti. Hocalı'nın stratejik bir noktada yer aldığını belirten Doç. Dr. Guliyev sözlerine şöyle devam etti, " Ermenilerin, Hocalıyı seçmesi tesadüf değildir. Ermenilerin amacı bir yandan Dağlık-Karabağ'daki Azerbaycanlıları mahvetmek, diğer yandan ise özel bir stratejik alanda yer alan Hocalıyı Azerbaycan haritasından silmekti." Programın sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş tarafından Doç. Dr. Guliyev'e teşekkür belgesi takdim edildi.

Hocalı’da Hayatını Kaybedenler Anıldı

Hocalı’da Hayatını Kaybedenler Anıldı

Hocalı’da Hayatını Kaybedenler Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim