• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hocalı Soykırımı Ve Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Soykırım Gerçeği

Hocalı Soykırımı Ve Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Soykırım Gerçeği
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Dünyası Kültür Evleri'nde "Hocalı Soykırımı Panel ve Fotoğraf Sergisi"...

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Dünyası Kültür Evleri'nde "Hocalı Soykırımı Panel ve Fotoğraf Sergisi" konulu anma toplantısı düzenledi.

21 Şubat Pazar günü düzenlenen toplantıda Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Azerbaycan Konsolosu Esmira Hüseyinova ve Anodolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmacı olarak yer aldı. Seçkin davetliler ve çoklukla Azerbaycanlı televizyon ekiplerinin yer aldığı oturumda Prof. Dr. İbrahim Öztek, konuşma öncesi Azerbaycan Konsolosuna, Kültür AŞ genel Müdürüne, Dernek Başkanına ve tüm izleyicilere, tanıtımını yaparak son yazdığı "Dünden Bugüne Ermeni Saldırganlığı ve Hocalı Soykırımı', "Yüzüncü Yılında Ermeni Sorunu', "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yüksek Kişiliği" kitaplarını hediye etti.

Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmasında, son iki yüz yıldır Balkanlar'da, Kırım'da, Kafkaslar'da ve Orta Asya'da Ruslar tarafından veya Rusların teşviki ile özellikle Azerbaycan ve Anadolu'da Ermenilerin Türklere uyguladığı soykırım girişimlerini ve katliamları anlattı.

Ermeni iddialarının tamamen yalan olduğunu, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ermenilerin sadece üç yüz bin kaybının olduğunu Türk'e uygulanan soykırım girişimleri ile de iki milyon Osmanlı'nın kaybedildiğini söyleyen Prof. Dr. Öztek, "Katliamlarda Türkler yalnız Balkanlar'da ve Kafkaslar'da on milyon insanını kaybetti. Rusların Müslüman Türk'e uyguladığı kırımlar sonucu da tam altmış milyon insanımız yok edildi, halen de Suriye Bayır-Bucak Türklerinin Ruslar tarafından katlediliyor" dedi.

Prof. Dr. Öztek, Rusların önayak olduğu Hocalı soykırımında işlenen tüyler ürpertici cinayetleri, kaybedilen yüzde 20 kadar Azerbaycan toprağının akıbetini ve bir milyon insanın tehcire uğratıldığını, dünyada en çok soykırıma uğratılan milletin Türkler olduğunu anlattı.

Suriye'de oldu bittiye getirilerek IŞİD, PYD ve PKK kullanılarak Rojava denilen koridorun Lazkiye'de denize kadar uzatılacağını söyleyen Prof. Dr. Öztek, gelecekte bu koridordan Rum ve İsrail'in Doğu Akdeniz petrol ve doğal gazını, Mısır, Suriye ve Irak petrolünü, daha sonra Azerbaycan ve İran, gelecekte de el koydukları Orta Asya petrol ve doğal gazının Lazkiye terminallerinden Dünyaya pazarlanacağını, Türkiye ve Azerbaycan'ın ise devre dışı bırakılacağını belirtti. Adı geçen terör örgütlerinin tümünün ABD patentli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öztek, Rusya'nın da bu oyundan pay kapma gerçeğini vurguladı.

"Bugün ağlama günü değil, çok çalışıp uzay teknolojisi ve atom teknolojisinin bir an evvel yakalanarak, düşmanlarımıza hadlerini bildirmenin günüdür" diyen Prof. Dr. Öztek, "Türkiye ve Azerbaycan bir gövdenin iki şah damarıdır. Bunlardan biri hastalanırsa diğeri için büyük tehlikeler vardır. Gövde için ise büyük felaketler vardır" ifadelerini kaydetti.

Hocalı Soykırımı Ve Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Soykırım Gerçeği

Hocalı Soykırımı Ve Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Soykırım Gerçeği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim