• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

‘Hocalı Katliamına’ Tepki Yürüyüşünde Metre Hesabı

‘Hocalı Katliamına’ Tepki Yürüyüşünde Metre Hesabı
Eskişehir Kara Kalpaklılar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, Hocalı Katliamının 24'üncü yılı nedeniyle yürüyüş gerçekleştirdi.

Eskişehir Kara Kalpaklılar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, Hocalı Katliamının 24'üncü yılı nedeniyle yürüyüş gerçekleştirdi. Ancak grup üyeleri, belirlenen güzergah üzerinden seyretmek istemeyince güvenlik güçleri ile gerginlik yaşandı. Gruptan bir genç, polis amiriyle yapmak istediği metre anlaşması ilginç görüntüler oluşturdu.

İki Eylül Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 50 Kara Kalpaklılar Eğitim ve Kültür Derneği üyesi, burada Azerbaycan Türklerinin Karabağ'ın Hocalı kasabasında Ermeni güçler tarafından öldürülmesinin 24'üncü yılı nedeniyle bir araya geldi. Grup, ellerinde tutukları afiş, Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla "Hocalı" için yürüyüşe başladı. Çeşitli sloganlar atan topluluk, bir süre ilerledikten sonra Şair Fuzuli Köprüsünü geçerek, İsmet İnönü Caddesine yöneldi.

Bu sırada polis ekipleri yürüyüş grubunun önünde durarak, belirlenen güzergahta yürünülmesini istedi. Ancak dernek üyeleri bunu kabul etmeyerek, cadde üzerinden yürümek istediklerini belirtti.

Yürüyüş grubundan bir genç, "Vatandaş olarak Türk bayrağı ile yürüyorum. Biz buradan yürüyeceğiz amirim" şeklinde konuştu. Polis ekibinin rica ederek güzergah yönüne ikna etmeye çalıştığı genç, bu kez de, "Amirim biz bölücü değiliz, PKK'lı değiliz" ifadelerini kullandı.

Ekipler, yürüyüşle ilgili kimseye müsaade etmediklerini belirterek, ikna etmeye çalıştığı genç yine, "Amirim, bu bizim anayasal hakkımız, bu gündüz yürüyüşü" ifadelerini kullandı. Polis ekipleri tarafından bir türlü ikna edilemeyen genç, yürüyüşlerinin parti mitingi ve gece yürüyüşü olmadığını belirtti.

POLİS EKİPLERİYLE METRE ANLAŞMASI

Ekipler tarafından bir türlü ikna edilemeyen gençle konuşan bir polis amiri, gence yürüyüş istikametinden gitmelerini söyledi. Fakat dernek üyesi genç, polis amirine şu ifadeleri kullandı:

"Amirim normalde ikinci aradan dönecektik ama ilk aradan döneceğiz hemen stadımız orada. Ben şimdi size bunları diyerek 700 metre yürüyüşümü kısalttım. Siz de 100 metre uzatın madem."

Polis ekiplerinin güçlükle ikna ettiği grup, tekrar belirlenen güzergah üzerinden yürüyerek, Porsuk Bulvarı Adalar istikametine geldi. Burada duran Karakalpaklar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra basın açıklamasına geçti.

Grup adına basın açıklaması yapan Anıl Can Kalkan, Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi. Kalkan, "24 yıl önce bugün, Ermeniler tarafından Karabağ'ın Hocalı kasabasında Azerbaycan Türk'ü siviller vahşice katledildiler. Kara Kalpaklılar ve Türk milleti olarak bunu anmak için toplanmış bulunuyoruz. 21'inci yüzyıla girmeye ramak kala gerçekleşen bu aşağılık insanlık katliamı günümüzde Türk ırkının öz evlatları tarafından bile unutulma noktasına gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

‘Hocalı Katliamına’ Tepki Yürüyüşünde Metre Hesabı

‘Hocalı Katliamına’ Tepki Yürüyüşünde Metre Hesabı

‘Hocalı Katliamına’ Tepki Yürüyüşünde Metre Hesabı

‘Hocalı Katliamına’ Tepki Yürüyüşünde Metre Hesabı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim