• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Hocalı Katliamı Keçiören’de Anıldı

Hocalı Katliamı Keçiören’de Anıldı
Keçiören Belediyesi, düzenlediği programla 24. yıldönümünde Hocalı Katliamı'nı andı.

Keçiören Belediyesi, düzenlediği programla 24. yıldönümünde Hocalı Katliamı'nı andı.

Keçiören Belediyesi, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında, 1992 yılında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı Katliamı'nın yıldönümünde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. Azerbaycan Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından söylenen Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarıyla başladı.

Anma programında açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Kardeş Azerbaycan'ın acılarına ortak olmak için, bundan tam 24 yıl önce yaşanan Hocalı Katliamı'nı unutturmamak için her yıl anma programı düzenliyoruz. İslam dünyasına karşı 20. yüzyılda birçok soykırım yaşandı ve maalesef yaşanmaya da devam ediyor. Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992'de katledilen şehitlerimizin acısı içimizi 24 yıldır yakıyor. O zaman Batılı ülkeler sessiz kalıp maalesef bu soykırımı görmezden geldiler ama bizim bu vahşeti görmezden gelmemiz söz konusu olamazdı" ifadelerini kullandı.

"Bizler acılar karşısında kenetlendiğimizi, yaşanan bu katliamın karşısında olduğumuzu her fırsatta göstereceğiz" diyen Ak, "Hocalı katliamı tarihin utanç sayfalarında arasında yerini almıştır katliamda hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov ise, "Öncelikle Hocalı başta olmak üzere vatan topraklarının her köşesinde şehit düşmüş soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Her sene olduğu gibi bu senede acımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca geçtiğimiz 17 Şubat akşamı Ankara'da yapılan hain terör saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş kardeşlerimizi rahmetle anıyor, acılı ailelerimize başsağlığı diliyor, terörün her türlü tezahürünü lanetliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Büyükelçisi Bağırov ve programa katılan vatandaşlar, katliamı temsil eden anıta karanfil bırakırken, katliamda hayatını kaybedenleri temsilen gökyüzüne beyaz balonlar bırakıldı.

Hocalı Katliamı Keçiören’de Anıldı

Hocalı Katliamı Keçiören’de Anıldı

Hocalı Katliamı Keçiören’de Anıldı

Hocalı Katliamı Keçiören’de Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim