• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Hocalı Katliamı Fotoğraflarla Anlatıldı

Hocalı Katliamı Fotoğraflarla Anlatıldı
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Mersin Şubesi ile Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından, Hocalı katliamının 24. yıldönümünde...

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Mersin Şubesi ile Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından, Hocalı katliamının 24. yıldönümünde fotoğraf sergisi açıldı.

Kültür Park Özgecan Aslan Meydanı'nda açılan fotoğraf sergisinde, 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden 613 kişi adına o yıllarda çekilen yaklaşık 100 fotoğraf sergilendi. Fotoğraflarda öldürülen çocuk, kadın ve yerel halktan kareler yer aldı. Sergiye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, kamu çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek, Türk milleti olarak, Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Tekerek, Hocalı katliamının, tüm insanlığın dersler çıkartması, bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olay olduğunu ifade ederek, "Batı iki yüzlülüğünü bırakmalı önce insan felsefesini ön plana çıkarmalı, bu katliama gereken duyarlılığı göstermelidir. Sadece batı değil bu katliama duyarsız kalan adı Türk kendi yabancı basınımızda gerekeni yapmalı, toplumu bu konuda duyarlı hale getirmelidir" dedi.

Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çağrıyı bir kez daha tekrarladıklarını kaydeden Tekerek, "Geçen yıl yine burada Mersin kamuoyunu Hocalı katliamı konusunda bilinçlendirmek adına yapmış olduğumuz sergiyi daha geniş kapsamda tekrarlıyor, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclisinden Mersin'e, Hocalı katliamını unutturmayacak bir anıt yapılması talebimizi yeniliyoruz" diye konuştu.

Hocalı Katliamı Fotoğraflarla Anlatıldı

Hocalı Katliamı Fotoğraflarla Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim