• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Hobi Olarak Başladığı İş TKDK İle Yatırıma Dönüştü

Hobi Olarak Başladığı İş TKDK İle Yatırıma Dönüştü
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü'ne 2015 yılında meyve işleme ve soğuk hava deposu projesi sunarak desteklerden...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü'ne 2015 yılında meyve işleme ve soğuk hava deposu projesi sunarak desteklerden yararlanmaya hak kazanan Çanakkale 17 Meyvecilik A.Ş'nin yatırımı tamamlandı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde doktor olarak çalışırken hobi olarak meyve yetiştiriciliğine başlayan Mevlüt Mete Haznedaroğlu, bu hobisini zamanla profesyonel bir uğraş haline dönüştürdü. Kendi ürettiği meyveleri soğuk zincirle pazarla ulaştırmak isteyen Haznedaroğlu, TKDK'ya proje sunarak hibe desteği aldı. Soğuk hava deposu kuran Haznedaroğlu, bu sayede ürünleri Avrupa pazarına satmayı hedefliyor. Ürettiği ürünlerin soğuk zincirde hijyen koşullarına uygun bir şekilde pazara ulaştırılmasıni hedeflediklerini söyleyen Haznedaroğlu, "Bu kapsamda TKDK'ya 6000 metreküp kapasiteli soğuk hava deposu inşaatı ve makine ekipmanlarının alınmasıyla ilgili proje sunduk. Projemizin toplam yatırım tutarı 2 milyon 105 bin liradır. Biz, projemiz onaylandıktan sonra yatırımımızı tamamlayarak TKDK'dan toplam 1 milyon 24 bin TL hibe desteği aldık. Yaptığımız bu yatırımla yöremizin ürünlerini daha uzun süreler taze olarak muhafaza etmeyi ve satmayı düşünüyoruz. Avrupa standartlarında pazara ürün sunmak için markalaşmak isteyen üreticilerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmelerini ve TKDK'dan destek almalarını tavsiye ederim. İlimizin ekonomisinin, tarımının gelişmesi için örnek projelere ihtiyacı var. Örnek projeleri hayata geçirmek içinse TKDK gibi önemli bir kurum var. Bizim gibi düşünen yatırımcılar AB standartlarındaki yatırımlarıyla yöremizde meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunabilir" dedi.

Hobi Olarak Başladığı İş TKDK İle Yatırıma Dönüştü

Hobi Olarak Başladığı İş TKDK İle Yatırıma Dönüştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim