• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

HKÜ Doğu-Batı ayrımı gözetmeden seminerlerini sürdürüyor

HKÜ Doğu-Batı ayrımı gözetmeden seminerlerini sürdürüyor
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),Türkiye'nin dört bir yanında seminerlerine sürdürüyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),Türkiye'nin dört bir yanında seminerlerine sürdürüyor. Bu bağlamda Doğu Anadolu Bölgesinde Muş'ta, Muş Valiliği ve Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle seminer düzenleyerek öğrencilere ve öğretmenlere hitap etti.

Muş Öğretmenevi Kültür ve Konferans Salonunda düzenlenen programa, Hasan Kalyoncu Üniversitesinden HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Dr. Songül Kalyoncu ve HKÜ Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç katıldı. Mehmet Dinç'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere, velilere ve öğretmenlere; "Sınav Kaygısı ve Motivasyonu" ile ilgili önemli bilgiler anlatıldı.

Öğrencilere ve öğretmenlere yönelik yapılan "Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri"ne; Muş Valisi Seddar Yavuz,Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, önemli protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Mazeretlerden kaçının"

Sınav motivasyonu ile ilgili önemli açıklamalar yapan HKÜ Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç, yüzlerce öğrenciye seslenerek salondaki öğrencilere moral depoladı. Mehmet Dinç, "Yakın zamanda LYS ardından YGS var. Zaman hızlı geçiyor. Zamanı verimli kullanmak çok önemli. Bu süre zarfında önce ekeceksiniz ki daha sonra hasat yapabilesiniz. Bir şeyler ekmeden asla hasat yapamazsınız.Zaman kadar önemli olan bir diğer kavram ise; bir şeyi gerçekten istemektir.Eğer siz tüm bahanelerden arınarak sınavınıza adapte olur ve bu sınavı gerçekten kazanmayı isterseniz başaran sizler olacaksınız. Bu nedenle mazeretlerden kaçının, çünkü hiçbir mazeret geçerli olmayacaktır. Mazeretlerden kaçınanlar başarıya ulaşacaktır. Evet sınav çok önemli ama kesinlikle dünyanın sonu değil bunu da asla unutmayın. Eğer sınavınız iyi geçmese bile, bu size asla hedefe ulaşmada engel oluşturmasın. Hedefe ulaşana kadar çabalayın, olumsuz düşüncelerden, olumsuz kişilerden uzak durun ve başarıya odaklanın. Önemli olan gerçekten istediğiniz ve bir ömür sürdüreceğiniz mesleğinizi iyi belirlemek. Benim tavsiyem şu, bu üniversite iyidir şu üniversite kötüdür gibi düşünceler yerine, hangi bölümü severek yaparım bunu düşünmenizdir. Çünkü seçtiğiniz bölümün üniversite hayatı 4 yıllık bir bölüm için 4 yılken, seçtiğiniz mesleğiniz belki 40 yıl hayatınızı etkileyecektir. O yüzden buna dikkat etmeniz gerekir. Bir diğer önemli olay ise bir işi severek yapmanızdır. Hangi işi yapıyorsanız yapın, mutlaka severek ve isteyerek yapın. Bu nedenle de severek yapacağınız meslekleri tercih ediniz" dedi.

Seminer sonrası, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Songül Kalyoncu'ya ve Uzman Psikolog Mehmet Dinç'e, Muş Valisi Seddar Yavuz hediye taktim etti. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Songül Kalyoncu'da, günün anısınaMuş Valisi Seddar Yavuz ve Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'a plaket takdim etti.

HKÜ Doğu-Batı ayrımı gözetmeden seminerlerini sürdürüyor

HKÜ Doğu-Batı ayrımı gözetmeden seminerlerini sürdürüyor

HKÜ Doğu-Batı ayrımı gözetmeden seminerlerini sürdürüyor

HKÜ Doğu-Batı ayrımı gözetmeden seminerlerini sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim