• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Hizbullah'tan silahlı eylem sinyali

Hizbullah'tan silahlı eylem sinyali
IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla Doğu ve Güneydoğu'da düzenlenen eylemlerde göstericilerle karşı karşıya gelen Hizbullah yeniden silahlı eylemlere geçebileceğinin sinyalini verdi.

Son yaşananları kendilerine yönelik 'savaş ilanı' olarak nitelendiren Hizbullah, "Bu güne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir" açıklamasında bulundu. Gösterilerde sırasında yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da can kayıpları olmuştu.
 
Kobani protestolarının ardından Hizbullah bugün sert bir bildiri yayınladı. ‘Hizbullah Basın Bürosu’ imzasıyla Örgüte yakın ‘huseynisevda.biz’ adlı internet sitesine konulan bildiride, bugüne kadarki deneyimler ışığında, arabuluculuk girişimlerinden bir sonuç alınamayacağı ifade edildi.
 
PKK’nın kendilerine savaş ilan ettiğini öne süren örgüt, bundan sonra ‘misliyle karşılık vereceğini’ duyurdu. 
 
Özellikle 1990’lı yıllarda adı JİTEM’le anılan ve çok sayıda faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan örgütün açıklamasında şu satırlar dikkat çekti: 
BU SAVAŞ İLANI

”...Saldırıya uğrayan Hüda Par ve İslami STK’lar sadece İslami kimliklerinden dolayı hedef alındılar. Hedef alınan bu Müslümanlar, IŞİD ile organik bir bağlarının olmadığını defalarca kamuoyuna deklare etmelerine rağmen PKK ve türevlerinin ısrarla onları IŞİD olarak lanse etmeleri tamamıyla bir iftira ve savaş taktiğidir.
 
... Bölgeyi, halkımızı ve saldırganları çok iyi tanıdığımız ve söz konusu saldırıların ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için bunun bir savaş ilanı olduğunu ve buna seyirci kalamayacağımızı kamuoyuna duyurduk.
 
Hüda-Par'dan bomba bir iddia geldi!
 
 MİSLİYLE KARŞILIK VERECEĞİZ
 
... Müslüman kardeşlerimiz şunu kesinlikle bilsinler ki; hiçbir zaman saldırgan taraf olmadık ve saldırıyı teşvik etmedik. Ancak; Müslüman kardeşlerimize bu güne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir.
 
.... Geçmişteki girişimlerden edindiğimiz tecrübeyle; bu arabuluculuk girişimlerinden de bir sonuç çıkmayacağını söyleyebiliriz..."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim