• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora
Hitit Üniversitesi Senatosu tarafından, üniversiteye verdiği destekler ve eğitime yaptığı katkılardan dolayı işadamı Ömer Derindere'ye "Fahri Doktora"...

Hitit Üniversitesi Senatosu tarafından, üniversiteye verdiği destekler ve eğitime yaptığı katkılardan dolayı işadamı Ömer Derindere'ye "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Rektörlük konferans salonunda düzenlenen fahri doktora törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Reha Metin Alkan, üniversitelerin geçmişte bulunduğu şehirlerle iç içe olmadığını ve bulunduğu kentin gerçeklerinden çok fazla haberdar olmayan kurumlar iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla bulundukları illere, bölgelere ve ülkeye hatta evrensel anlamda tüm dünyaya katkı sunan birer bilimsel kurumlara dönüştüğünü söyledi.

Hitit Üniversitesi olarak anlayış kapsamında bir yol haritası çizdiklerini dile getiren Alkan, üniversitenin tüm şehir ve paydaşları ile entegre olduğunu ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Üniversite olarak ilk kez bir fahri doktora unvanı verdiklerini açıklayan Alkan, "Böylesi kıymetli bir insana değerli bir ağabeyimize, fahri doktora unvanı verilmesi, üniversitenin toplumun her kesimi ile bir araya gelmesi en az bunlar kadar önemli olan bir konu olduğunu düşünüyorum. "Üniversite kurulmaz üniversite olunur" sloganını benimsedik. Üniversite kurmak çok kolay parası olan herkes üniversite kurabilir çünkü bunun bir bedeli vardır. Bina yaparsınız, cihaz alırsınız, donanım alırsınız ama üniversite olmak gerçekten çok kolay değil ve biz bu zor olan hedefi seçtik. Binaya içindeki cihazlar şuna buna değil gerçekten her anlamda topluma entegre olmuş bir üniversite kavramına yola çıktık. Bu toplantımızda bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi" dedi.

Bir zamanlar üniversiteye kırgın olan iş adamı Ömer Derindere'ye bugün fahri doktora unvanı vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Hitit Üniversitesi her alanda olduğu gibi insanlara vefa konusunda da örnek olacak. Bu ilk ama son değil. İlk kez verdiğimiz fahri doktoranın bu kadar isabetli bir isme bu kadar güzel bir şekilde verilmesi gerçekten benim için hayatımın en önemli noktalarından bir tanesi. Ömer amcamıza layık olabilmek için biz de gücümüz yettiği kadar onun çizdiği yoldan gitmeye de gayret edeceğiz. Ömer abimize gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Günde sadece 2 liralık bir yemek parasını bulup gerisini bulamadığım günler oldu. 2 liranın ne demek olduğunu aylık 100, 200 TL bursun ne demek olduğunu iyi bilirim. Ömer amca emin olun verdiğiniz paralar o kadar güzel bir karşılık buluyor ki bu çocuklar inşallah sizler gibi çok kıymetli insanlar gibi bu memlekete hizmet edecek" diye konuştu.

Alkan, konuşmasının ardından hayırsever iş adamına cübbesini giydirerek fahri doktora belgesini takdim etti.

7 SENEDE İLKOKULU, 5 SENE DE ORTAOKUL BİTİREMEYEN BİR KİŞİYE BU DİPLOMAYI VERMENİZ BENİ ONURLANDIRDI

Törenden sonra bir açıklama yapan hayırsever iş adamı Ömer Derindere, yedi yılda ilkokul, 5 yılda da ortaokul bitiremeyen bir kişiye bu diplomayı verilmesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "Bana fahri doktora unvanı verilmesi aklımın ucundan bile geçmezdi. Hepinize teşekkür ediyorum sizin çalışmalarınızı basından, dışarıdan izliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hepimiz bir araya geldiğimiz zaman bir enerji ortaya çıkıyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar beni gururlandırıyor. İyi ki diyorum buna teşebbüs etmişim. Allah kısmet etti verdik. Çorum halkı bunların hepsine layık inşallah daha iyilerini yapacağız. Ticarette kazanıyorum seviliyorum ama hep kazan kazan başar başar onun da doyumuna ulaşıyorsunuz. Takdir edilmek beni teşvik ediyor. Bir kuruma okul yeri verdim, beni açılışa bile davet etmedi. Cumartesi okul açacaklar bir gün önce belediye başkanı telefon açıyor yarın okul açılışı var seni de beliyoruz diyor. Kapıcı mı çağırıyorsun yarın açılış var diyor akşam bana haber veriyorlar. Ben o açılışa gitmedim ertesi gün açılıştan sonra yemek yiyip rakı isteriz diye ısrar etmişler. Böyle günlerden geldik. Onları görünce sizi başımın üzerinde taşımak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora

Hitit Üniversitesi’nden İşadamı Derindere’ye Fahri Doktora

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim