• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Hitit Üniversitesi’nden Amasya Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti

Hitit Üniversitesi’nden Amasya Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ı ziyaret etti.

Her iki üniversitenin rektör yardımcıları, genel sekreterleri ve öğrenci işleri daire başkanlarınında hazır bulunduğu ziyarette var olan mevcut işbirliğinin artarak devam etmesi ve yürütülen ortak lisansüstü çalışmalarının ve formasyon eğitiminin bundan sonra da artarak devam etmesi kararlaştırıldı.

Bölge üniversitelerinin güçlü yanlarını bir araya getirerek hareket etmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iki yıl içerisinde bine yakın Hitit Üniversitesi öğrencisinin Amasya Üniversitesi'nde formasyon eğitimi aldığını söyledi.

"Elde edilen başarı tablosunda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay'ın ve ekibinin muazzam katkı ve destekleri var. İki üniversite arasından yakalanan sinerjiyle bölgesel olarak da büyük atılımlar gerçekleştireceğimize inanıyorum" diyen Prof. Dr. Alkan, sağladığı katkılardan dolayı başta Rektör Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi'nin yükseköğretim serüvenleri, hitap ettikleri öğrenci kitlesi, illerin kurulmuş olduğu bölgedeki sosyokültürel ve ekonomik yapının birleriyle özdeş olduğunu ve bu özdeşliğin ortak anlayışla hareket etmeyi kolaylaştırdığına değinen Rektör Orbay da yeni bir program açarken tüm bölgenin ihtiyacı göz önünde bulundurularak iş dünyasının istediği istihdam odaklı programlar açtıklarını vurguladı.

Hitit Üniversitesi ile geçmişte beden eğitimi ve spor bölümünde ortak lisansüstü programının hayata geçirildiğini kısa bir dönem sonra da yükseköğrenim kurumunun onayının gerçekleşmesiyle Türk dili ve edebiyatı alanında lisansüstü programının hayata geçirileceğini anımsatan Metin Orbay, özellikle temel bilimlerdeki ve sağlık bilimlerindeki öğretim elemanlarının işbirliği yaparak ortak projeler ve ortak laboratuvar kullanımı noktasında da kısa süre içerisinde önemli bir katma değerin ortaya çıkacağına inandığını ifade etti.

Türk yüksek öğretimini bütüncül olarak düşünmek gerektiğinin altını çizen Orbay, "Bu bağlamda her üniversitenin farklı bir misyonu ve vizyonla hareket etmesi doğaldır; ancak bu süreç içerisinde rekabetten öte işbirliği Türk yüksek öğretimini önemli noktalara taşıyacaktır. Biz Amasya Üniversitesi olarak tüm üniversitelerimizle işbirliği içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Alkan ile Orbay, daha sonra üniversiteyi dolaşıp öğrencilerle sohbet ettiler.

Hitit Üniversitesi’nden Amasya Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti

Hitit Üniversitesi’nden Amasya Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim