• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

’Hisler Parkı’ Projesi’ Hayata Geçmeden Ödül Aldı

’Hisler Parkı’ Projesi’ Hayata Geçmeden Ödül Aldı
Efeler Belediyesi, Küçük Eller Büyük Umutlar (KEBUDER) Derneği ve Efeler Kent Konseyi'nin iş birliği ile oluşturulan engelli vatandaşlar için hazırlanan...

Efeler Belediyesi, Küçük Eller Büyük Umutlar (KEBUDER) Derneği ve Efeler Kent Konseyi'nin iş birliği ile oluşturulan engelli vatandaşlar için hazırlanan "Hisler Parkı" Projesi hayata geçirilmeden iki ödül almayı başardı.

Hisler Parkı Kadıköy Mahallesinde 4 dönümlük bir arazi üzerine engelliler için inşa edilecek. Yaklaşık olarak 500 bin TL'ye mal olacak park beş duyuya hitap edecek. Parkın içerisinde, görme engelliler için kokulu çiçeklerle yönlendirme, fiziksel engelli çocuklar için jimnastik alanı, köpek parkı, engelli oyun parkı, spor alanı, kütüphane ve kafeterya barındırıyor. Türkiye'de bir ilki olma özelliğini taşıyan proje, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın düzenlediği En İyi Uygulamalar Yarışması'nda "Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu" dalında birincilik, Türk Psikolojik Derneği tarafından yapılan yarışmada ise "Yılın Empati Ödülü" ödülü aldı.

"BU PROJEDE YER ALMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, "KEBUDER Başkanı Perihan hanımın bize getirdiği, ilçemiz için çok önemli olan ve Türkiye'deki en büyük engelli parkı olacak bu projede Efeler Belediyesi'nin büyük desteğini gördük. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi oldu. Burada Kent Konseyleri En İyi Uygulamalar yarışması yapıldı. "Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu" dalında Hisler Parkı Projemizle birincilik ödülüne layık görüldük. Bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Proje sonunda engelli bireyler kendilerine özgü yapılan parkta özgürce zaman geçirebilecekler" dedi.

"ÇALIŞMAKTAN ÖDÜLÜMÜZÜ ALMAYA DAHİ GİDEMEDİK"

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ilçe halkına hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle davet edildiği ödül törenine dahi katılamadıklarını belirterek, "Efeler Belediyesi olarak yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğu inancıyla hizmet verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu yönüyle Kent Konseylerinin önem ve değerini çok iyi biliyoruz, bu yapıdan da belediye olarak yararlanmak istiyoruz. Bu nedenle belediyemizin ilk kuruluş aylarında Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi'ni oluşturduk. Kent Konseyi'nin değişik birimleri de kendi aralarında seçimlerle oluşturularak her biri belediyemizin çalışmalarına katkı sağlama gayreti ve çabası içerisinde oldular. Hisler Parkı Projemiz bizim de çok önemsediğimiz bir projeydi. KEBUDER ile imzaladığımız protokol kapsamında bu çalışmalarımızı sürdürerek bir ilki yaşatmak istedik. 14-15 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Uluslararası Kentler Kent Konseyleri Kongresi yapıldı. Bizleri de kongreye proje ile ilgili sunum yapmak ve ödülümüzü almak üzere davet etmişlerdi. Ancak yoğun çalışmalarımız dolayısıyla kimse törene katılamadı. Bütün gücümüzle çalışıp projemize hız kazandıracak ve bütün gücümüzle projemizi en kısa zamanda sonuçlandıracağız" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN ASIL ÖDÜL ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU OLACAK"

KEBUDER Başkanı Perihan Yıldırım, aldıkları ödüllerin kendilerini mutlu ettiğini ancak asıl ödülün proje tamamlandığında parkta oynayan engelli çocukların seslerini duyduklarındaki haz olacağını ifade etti. Efeler Belediyesi'ne projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Belediyemizin yeni kurulması ve işlerinin çok yoğun olmasına rağmen projeyi kabul ederek hayata geçirmek için çalıştılar. Bu projede belediyemizin gerçekleştireceği hizmetler kadar derneğimizin de yapacağı çalışmalar var. Projeyi hayata geçirebilmek için Aydın halkının da desteğine ihtiyacımız var. Unutmayalım ki bizler de yarının ne getireceğini bilmiyoruz. Bize gelecek olan yardımlar da projenin sonuca ulaşması konusunda son derece etkili olacaktır" diye konuşarak vatandaşlardan destek istedi.

’Hisler Parkı’ Projesi’ Hayata Geçmeden Ödül Aldı

’Hisler Parkı’ Projesi’ Hayata Geçmeden Ödül Aldı

’Hisler Parkı’ Projesi’ Hayata Geçmeden Ödül Aldı

’Hisler Parkı’ Projesi’ Hayata Geçmeden Ödül Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim