• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Hisarcık’tan Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım

Hisarcık’tan Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım
Hisarcık Belediyesinin ilçe genelinde başlattığı Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında toplanan giyim ve gıda malzemelerin bulunduğu...

Hisarcık Belediyesinin ilçe genelinde başlattığı Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında toplanan giyim ve gıda malzemelerin bulunduğu tır dualarla yolcu edildi.

Hisarcık Belediyesinin öncülüğünde ilçe genelinde başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine giyim ve gıda yardımı kampanyası tamamlandı. İlçe merkezi ve köylerdeki hayırsever vatandaşların katkılarıyla Belediyede toplanan giyim ve gıda yardımı malzemelerinden bir bölümü görevli personel tarafından koli yapılarak bir TIR'a yüklendi.

Toplanan yardım malzemelerinin ilk bölümü bir tır'a yüklenerek Hisarcık Belediyesi önünden Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla yolcu edildi.

Uğurlama töreninde konuşan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, belediye öncülüğünde ilçe genelinde başlattıkları Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım kampanyasına desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Bayır-Bucak Türkmenlerinin her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Çalışkan,"Bizler Türkmen kardeşlerimize ancak bu tür yardımlarla ve dualarımızla destek olabiliyoruz. Kampanyamıza katkıda bulunan tüm köy ve mahalle muhtarlarımız ile yöre halkımızdan Allah razı olsun. Allah yardımlarını kabul etsin."diye konuştu.

Daha sonra konuşan İHH İnsani Yardım Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Yenipazar," Hisarcık olarak çok önemli bir görevi yerine getirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Şükürler olsun Kütahya olarak hemen hemen tüm ilçelerimizden Suriye'deki kardeşlerimize, Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimize ve orada zulümle baş başa kalan diğer kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yardım tırları gönderilmektedir. Hisarcık olarak sizler de bugün itibarıyla yardım malzemeleriyle doldurduğunuz birinci tırı bizlere teslim ettiniz. Önümüzdeki günlerde Allah nasip ederse ikinci tırı bize teslim edeceksiniz. Bizde İHH olarak bu emanetinizi teslim alıyoruz. İnşallah sağ salim yerine ulaştıracağız ve oradaki kardeşlerimize dağıtacağız. Bildiğiniz gibi Müslümanlar olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hakikaten çevremizde bir ateş çemberi oluşmuş durumda. Ama Allah'ın izniyle bizlerin bu birlikteliği, bu bilinci ve ateşi söndürmek için ortaya koyduğumuz bu gayret devam ettikçe biz bu imtihanı güzel bir şekilde vereceğiz. Zor günlerin neticesinde rabbim bizlere bu yaptığımız hayırlarla hayra çıkaracak ve inşallah önümüzdeki günler bu günlerden çok daha güzel olacak. Bizler bu gayret bu çaba içerisinde hep birlikte hayır faaliyetlerimizi sürdürürsek o beklediğimiz güzel günlere ulaşmak bizim için mukadderdir. Ben tekrar hepinizden Allah Razı olsun diyorum."dedi.

Daha sonra yapılan duanın ardından Bayır-Bucak Türkmenlerini için toplanan yardım malzemelerinin yüklü olduğu tır yola çıktı.

Hisarcık’tan Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım

Hisarcık’tan Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım

Hisarcık’tan Bayır-bucak Türkmenlerine Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim