• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Hisarcık’ta Genç Çiftçiler Bilgilendirildi

Hisarcık’ta Genç Çiftçiler Bilgilendirildi
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, genç çiftçilerin kırsal alanda uygulayacağı projelere yönelik 30...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, genç çiftçilerin kırsal alanda uygulayacağı projelere yönelik 30 bin TL. Hibe desteği sağlanmasına dair Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ konusunda genç çiftçileri bilgilendirdi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Belediye Düğün Salonunda düzenlenen genç çiftçileri bilgilendirme toplantısında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Zekeriya Korkmaz, Bakanlığın yayınlamış olduğu kırsal destekler konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirterek," Bildiğiniz gibi kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, kültür mantarı üretimi, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipek böceği yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin 2016/16 Nolu Tebliğ 05 Nisan 2016 tarihli ve 29675 sayılı Resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir." dedi.

Daha sonra yapılan sunumda, 18-40 yaş arası genç çiftçilerin kırsal alanda uygulayacağı projelere yönelik geri ödemesiz 30 bin TL. Hibe desteği müracaatlarının 12 Nisan tarihinde başlayacağı ve 11 Mayıs tarihinde sona ereceği belirtildi. Genç çiftçilerin başvurularını il merkezinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bizzat yapılması istendi.

3 yıl süreyle uygulanacak genç çiftçi hibe desteğinden yararlanacak çiftçinin, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kırsalda yaşamaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşından gün almış, 41 yaşından gün almamış olmak, okur-yazar olmak, başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmamak, başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak, başvuru tarihi itibarıyla KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak gibi şartlar aranıyor.

Genç çiftçi bilgilendirme toplantısına, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özşahin, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Ak Parti Hisarcık İlçe Başkanı Salim Turası, Hisarcık Ziraat Bankası Müdürü Servet Köse, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şen, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.(MA-EFE)

Hisarcık’ta Genç Çiftçiler Bilgilendirildi

Hisarcık’ta Genç Çiftçiler Bilgilendirildi

Hisarcık’ta Genç Çiftçiler Bilgilendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim