• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Hisarcık’ta ‘Din Görevlileri Ders Halkaları’ projesi

Hisarcık’ta ‘Din Görevlileri Ders Halkaları’ projesi
Kütahya İl Müftülüğü'nce yürütülen "Din Görevlileri Ders Halkaları" isimli projenin Hisarcık İlçe Müftülüğünce hayata geçirildiği bildirildi.

Kütahya İl Müftülüğü'nce yürütülen "Din Görevlileri Ders Halkaları" isimli projenin Hisarcık İlçe Müftülüğünce hayata geçirildiği bildirildi.

Hisarcık İlçe Müftüsü Mustafa Arda, din görevlilerinin yeterli bilgi ve donanıma sahip olmaları, görev mahallindeki beklentilere cevap verebilmelerinin önemine binaen Kütahya İl Müftülüğü'nce yürütülen "Din Görevlileri Ders Halkaları" isimli proje kapsamında Hisarcık İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan 39 İmam Hatip ve Kayyumun görev mahallerinin yakınlığı, bir birleriyle olan uyumluluğu ve hedef kitlenin durumları da göz önünde bulundurularak kendi aralarında iki gruba ayrıldığını ifade etti

Arda,"Grup üyelerinin beceri ve kabiliyetlerine göre görev dağılımı yapılarak, grup sorumlusu seçildi ve her gruba bir vaiz görevlendirildi. Bu gruplar personelin birlik ve beraberliği sağlayabilmek, güncel dini meseleler hakkında bilgilerini tazelemek, farklı konularda ilmi araştırma yapmak ve kendilerini daha iyi geliştirebilmek için haftada bir defa, grup üyelerimizin uygun göreceği mekanlarda bir araya gelecekler. Bu toplantılarda toplantı tarihleri ve yerleri, yürütülen faaliyetler, toplantılarda işlenecek konular, konuyu işleyecek görevliler, önceden belirlenerek toplantıların verimli geçmesi sağlanacak" dedi.

Kütahya İl Müftülüğünden "Din Görevlileri Ders Halkaları" isimli projenin amacı ile ilgili yapılan açıklamada,"Din görevlilerimizin yeterli bilgi ve donanıma sahip olmaları, görev mahallindeki beklentilere cevap verebilmeleri, kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda geliştirmeleri çok önemlidir. Din görevlilerimizin Din Gönüllülüğü çerçevesinde kolektif çalışma ruhunu geliştirmeleri önemlidir. Bu çerçevede Din Görevlilerimizin aralarındaki sevgi ve birliktelik ruhunu geliştirerek, din hizmetinde verimliliği arttırmak, Din Görevlilerimizin var olan birikim ve yeteneklerini ortaya çıkararak gerek görev mahallerinde gerekse genel din hizmetlerinde etkin bir din hizmeti sunması amaçlanmıştır. Bu proje; din görevlilerimizin ilmi çalışmalarla kendilerini geliştirmeleri yaşanılan problemlere çözüm üretmeleri, çağın ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri aynı zamanda kendi aralarında birlik be beraberliği sağlamaları için hazırlanmıştır" denildi.

'Din Görevlileri Ders Halkaları" isimli projenin yılsonuna kadar devam edeceği öğrenildi.(MA-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim