• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Hisarcıklıoğlu: Ne olur çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin

Hisarcıklıoğlu: Ne olur çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin
TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, "Anne babalara seslenmek istiyorum; Dinar'ı Afyon'u zenginleştirmek istiyorsanız, Türkiye'yi zenginleştirmek istiyorsanız,...

TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, "Anne babalara seslenmek istiyorum; Dinar'ı Afyon'u zenginleştirmek istiyorsanız, Türkiye'yi zenginleştirmek istiyorsanız, sizler zengin olmak istiyorsanız tek ama tek bir çözüm var; girişimci olmaktan geçiyor. Zenginleşmenin yolu da devlet küçülecek, özel sektör, bireyler güçlenecek. Zenginleşmenin yolu buradan geçiyor. Bu da girişimcilikten geçiyor. Anne babalar; ne olur genç kızlarımızı, erkek kardeşlerimizi girişimci yetiştirin."

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından düzenlenen "Dinar'ın Yıldızları ve Ticarette 40. Yılını dolduran Üyelerin Ödüllendirilmesi" programına ilgi yoğun oldu. Dinar Park Ala Konferans Salonu'nda yapılan ödül programına; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, DSTO Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

'NE OLUR GENÇ KIZLARIMIZI, ERKEK KARDEŞLERİMİZİ GİRİŞİMCİ YETİŞTİRİN'

Ödül töreninde bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, anne babalara girişimcilik konusunda bilgiler verdi. "Anne babalardan bir isteğim var" diyen Hisarcıklıoğlu, "Anne babalara seslenmek istiyorum; Dinar'ı Afyon'u zenginleştirmek istiyorsanız, Türkiye'yi zenginleştirmek istiyorsanız, sizler zengin olmak istiyorsanız tek ama tek bir çözüm var; girişimci olmaktan geçiyor. Her yıl 900 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. Her yıl 900 bin gencin işe ihtiyacı var. Devlette bunlara iş bulamayız. Vekilin, valinin kapısını aşındırmayın. Yer yok, kaç kişiyi alacaklar? Her yıl 900 bin kişiyi alsalar nerede çalıştıracaklar? Devleti büyütmenin bir anlamı yok. Tam tersine küçültmek lazım. Zenginleşmenin yolu da devlet küçülecek, özel sektör, bireyler güçlenecek. Zenginleşmenin yolu buradan geçiyor. Bu da girişimcilikten geçiyor. Anne babalar; ne olur genç kızlarımızı, erkek kardeşlerimizi girişimci yetiştirin. Hem onların dünyasını kurtarırsınız hem de eğer işlerini düzgün yaparlarsa ahirette diyor ki "Eğer iyi bir tüccarsa terazisinde doğru, sözünde doğru ise o şehitler mertebesindedir" diyor. Bakınız bu ne büyük bir şeref. Burada büyük bir müjde var bize." ifadelerini kullandı.

Girişimci olmak için gereken unsurları da sıralayan Hisarcıklıoğlu "İyi bir girişimci; hayal kuran insandır. İşin başı hayal etmektir. Sadece hayal kurmak da yetmiyor. Peki ne yapmak lazım? Hayallerin yanına hedefler koymak lazım. Hedefleri büyük koyacaksınız. Küçük adımlarla büyük uçurumları geçemezsiniz. Onun için hayal edeceğiz, hayallerimize hedefler koyup, hep büyük düşüneceğiz." şeklinde konuştu.

Vali Hakan Yusuf Güner ise yapmış olduğu konuşmasında memleketin gelişmesi, kalkınması için bireylerin nasıl yetiştiğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Güner, "Bir ülkenin, bir memleketin, bir ilçenin kaderinin iyi yetişmiş insan gücüyle var olacağını, iyi yetişmiş insan gücünün beşeri sermaye olarak maddi sermayeyi kapitalist sermayeyi oluşturacağını düşünüyorum. O yönüyle bizlerin millet olarak iyi yetişmemiz, iyi yetişen bireyler olmamız, sermayeyi, ticareti ve aynı zamanda milletin refah düzeyini artıracak enstrümanları oluşturmamıza zemin hazırlar." diye konuştu.

Program, yapılan konuşmalardan sonra ticarette 40 yılını dolduran üyelerin ödüllendirilmesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Hisarcıklıoğlu: Ne olur çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin

Hisarcıklıoğlu: Ne olur çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin

Hisarcıklıoğlu: Ne olur çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin

Hisarcıklıoğlu: Ne olur çocuklarınızı girişimci olarak yetiştirin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim