• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 200 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan 200 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Süleyman Emre Özcan, "Aydınlanmak için ise tek yol, ilimdir. Ülkemizin kurucusu, yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bunu "hayatta en hakiki yol gösterici, ilimdir, ilimden başka yol gösterici aramak gaflet ve cehalettir" sözü ile vurgulamaktadır. Burada mezuniyetlerini kutlamak için toplandığımız öğrencilerimiz, ilim öğrenme yolundaki ilk adımlarını attılar. Umarım attıkları bu adım, uzun bir maratonun ilk adımı olur. Mezun olan öğrencilerimizi kutlar, vatanımıza, milletimize ve insanlığa faydalı birer birey olmalarını dilerim" dedi.

Başkan Çalışkan: "Türkiye sevdalısı pırıl pırıl bir nesil olarak memleketimize edeceksiniz"

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, "Acısıyla, tatlısıyla, üzüntü ve sevinçleriyle iki seneyi daha geride bıraktınız. Geçen bu iki yıl boyunca gösterdiğiniz gayret ve emeklerinizin karşılığı olarak sizleri mezun görmenin mutluluğunu bugün burada yaşıyoruz. Kısa bir süre sonra Hisarcık Meslek Yüksekokulundan mezun olup gideceksiniz. Tabi ki her şey burada bitmiyor. Asıl sınav şimdi başlıyor. İnşallah bundan sonra Türkiye sevdalısı pırıl pırıl bir nesil olarak memleketimize ve beşeriyete farklı yol ve görevlerde hizmet edecek, bizlerin ve ailelerinizin gurur kaynağı olacaksınız. Ayrıca buradan gittikten sonra yaşadığınız şehirlerde, her biriniz birer Hisarcıklı hemşerimiz ve kardeşimiz olarak bizleri ve ilçemizi de temsil edeceksiniz. Bundan sonra ki hayatınızda hepinize başarı ve mutluluklar diliyor, sizleri Yüce Rabbim'e emanet ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun "şeklinde konuştu.

Milletvekili İshak Gazel: "Ben sizleri artık Hisarcık ilçemizin birer gönüllü elçisi olarak görüyorum"

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili İsak Gazel, "İnsanlar üniversite okurken lise hayatlarını özlerler, hayata atıldıktan sonra da üniversite günlerini özlerler. Çünkü burada iki sene boyunca değerli öğrencilerimiz arkadaşlıklar edindiler, güzel anılar biriktirdiler. Tabi ki bu arkadaşlıklar kopmayacak ve ömür boyu devam edecek. Çünkü o hafızanızda kazınan güzel anları ve üzüntüleri birlikte yaşadığınız bir iki sene geçirdiniz. Gerek Hisarcık Kaymakamlığımız, gerek Hisarcık Belediyemiz öğrencilerimizin rahatı için, ailelerinin gözünün arkada kalmaması için biz burada bulunan bütün öğrencilerimizi kendi evladımız, kendi kardeşimiz gibi görüp onlarla bu şekilde ilgilenmeye gayret sarf ediyoruz. Şuna inanıyorum ki! Burada iki sene eğitim görmüş ve bugün mezun olacak olan öğrenciler Hisarcık ilçesini hayatlarının ilerleyen safhalarında hayırla ve güzel bir şekilde yad edeceklerdir. Ben buradaki öğrencilerimizi hem Kütahya'mızın, hem Dumlupınar Üniversitemizin, hem de Hisarcık ilçemizin birer gönüllü elçisi olarak görüyorum. Kütahya'mızın ve Hisarcık ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak fertler olarak görüyorum. Allah hepinize güzellikler nasip etsin" diye konuştu.

Törende dereceye giren öğrencilere AK Parti Kütahya Milletvekili İsak Gazel, Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Hisarcık Garnizon Komutanı Hakan Özgül, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Süleyman Emre Özcan ve Öğretim Görevlileri tarafından plaket verildi. Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler, konuşmaların andından keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Tören sonunda davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.(MA-EFE)

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı

Hisarcık MYO’da mezuniyet heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim