• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hisarcık İlçe Müftüsü Arda’dan 3 aylar mesajı

Hisarcık İlçe Müftüsü Arda’dan 3 aylar mesajı
Hisarcık İlçe Müftüsü Mustafa Arda, ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında 3 ayların önemine değindi.

Hisarcık İlçe Müftüsü Mustafa Arda, ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında 3 ayların önemine değindi.

Müftü Mustafa Arda, mesajında 29 Mart 2017 Çarşamba günü itibarıyla üç aylara girdiklerini, 30 Mart 2017 Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece de, Regaip Kandilini idrak edeceklerini söyledi.

Arda," Sevgili Peygamberimizin; "Allah'ım bizim için Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan "a ulaştır." Diye dua ettiği, yılın manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların başlangıcı sayılan mübarek Regaib Kandiline ve Recep ayına Cenab-ı Hakkın lütfu ile bu yıl da ulaşmış bulunuyoruz. Üç aylar, kulluk hayatımızı yeniden gözden geçirmek için bir fırsat mevsimidir. Kandiller, ilahi birer lütuf, ruh dünyamıza bir sesleniştir. "Regaip", bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Bu gecede Yüce Mevla, kullarına bol bol rahmet ve ihsanda bulunur. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı, halk dilinde "üç aylar" olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir ticaret mevsimine girişimizin habercisidir. Recep Ayı, Kur'an-ı Kerimde haram aylar diye anılan dört aydan bir tanesidir. Regaib gecesinin böyle bir ayın içinde yer alması, aynı zamanda bu gecenin önemini de ifade etmektedir. Bu mübarek gün ve geceler, kötülüklerimizden ve kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçmemize, tövbe edip kendimize gelmemize vesile olabilirse inanın her günümüz kandil geceleri kadar bereketli, sonumuz da bayramlar kadar sevinçli olacaktır. Bu geceye mahsus bir ibadet şekli olmamakla beraber gündüzünü oruçlu geçirmek, muhtaçlara yardımda bulunmak, varsa dargın olduğumuz kişilerle barışmak, anne ve babalarımızın, büyüklerimizin ellerini öpüp dualarını almak, geceyi Kur'an okumakla ve salât-ü selam getirmekle, tövbe istiğfar etmekle ihya etmemiz uygun olacaktır. İşte, böylesi manevi ziyafetlerle dolu bir zaman diliminde, gerek Yüce Yaratıcımız gerekse insanlar ve çevremizdeki diğer varlıklarla olan münasebetlerimizi bir kez daha gözden geçirip eksiklerimizi tamamlamak zorundayız. Tüm kardeşlerimizin Regaip Kandilini kutluyor, daha nice Kandillere milletçe sağlık, mutluluk ve kardeşlik duygusu içerisinde eriştirmesini Rabbimizden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.(MA-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim