• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Hisarcık Çpal Yürütme Ekibinden Başkan Çalışkan’a Ziyaret

Hisarcık Çpal Yürütme Ekibinden Başkan Çalışkan’a Ziyaret
"Gelişim İçin Avrupa'da Mesleki Eğitim" isimli Erasmus Plus Mesleki Eğitim Hareketliliği projesi kapsamında 09 Mayıs-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya'ya...

"Gelişim İçin Avrupa'da Mesleki Eğitim" isimli Erasmus Plus Mesleki Eğitim Hareketliliği projesi kapsamında 09 Mayıs-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya'ya giderek olan Kütahya'nın Hisarcık İlçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini temsilen 5 kişilik yürütme ekibi, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Okul Müdürü Selim Özyurt "Gelişim İçin Avrupa'da Mesleki Eğitim"adlı proje "Şubat 2015 teklif çağrısı döneminde Türkiye genelinde yapılan binlerce başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan 209 projeden biri, daha da önemlisi bu 209 projeden 9 tanesi Çok Programlı Anadolu Lisesi türünde eğitim veren okullardır. Dolayısı ile okulumuzun Türkiye genelinde projesi kabul edilen ve desteklenmeye değer bulunan 9 Çok Programlı Anadolu Lisesinden biridir. Bu hem okulumuz hem ilçemiz hem de ilimiz adına gurur verici bir durumdur. Ayrıca bu yıl Kütahya ili genelinde bizim okulumuzdan başka projesi kabul edilen başka okul olmaması da projemizin önemini bir kat daha artırmaktadır.

Bu projeyle okulumuz bilgisayarlı muhasebe ve finansman bölümü öğrencilerinden 28 tanesi ve İspanya'nı Sevilla şehrinde bulunan Ies Vırgen De Los Reyes kurumunda iki hafta süreyle staj eğitiminde bulunacaklar. Okulumuzdan beş öğretmenin refakat edeceği bu hareketlilikte ayrıca iki orta ölçekli İspanyol şirket ziyaret edilerek öğrenilen bilgilerin yerinde uygulaması yapılacak. Yaklaşık 50 bin Avroluk bir bütçesi olan projemizin hem ilçemiz hem de okulumuza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Başkan Çalışkan; "Okulumuzun geliştirdiği projeyi çok güzel ve başarılı buldum. Hepsini tebrik ediyorum. Belediye olarak her zaman eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonrada eğitime destek vermeye devam edeceğiz. İspanya'ya gidecek olan öğretmen ve öğrencilerimiz, orada ilçemiz adına bir kültür elçiliği görevi yapacaklar, bu sebeple maddi ve manevi her türlü desteği kendilerine sağlayacağız. Yapmış oldukları bu proje ilçemize ve okulumuza hayırlı olsun" diye konuştu.(MA-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim