• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Hisarcık AK Parti’den ’genç kürsü’ etkinliği

Hisarcık AK Parti’den ’genç kürsü’ etkinliği
AK Parti Hisarcık İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, "Genç kürsü" programı düzenledi.

AK Parti Hisarcık İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, "Genç kürsü" programı düzenledi.

Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı'nın katılımıyla gerçekleşen programda Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, "Sizlerle burada referandumun neler getireceğini, nelerin değişeceğini, evet dersek ne olur? Hayır dersek ne olur? Sizlerinde bu konudaki düşünce ve taleplerinizi almak için toplandık. Biz Ak Parti olarak sizlerin bu konudaki görüşlerinize çok önem veriyoruz. Halkımızın doğru bilgilendirilmesinin bir hak olduğunu düşünüyoruz. Yapmak istediğimiz bütün değişiklerin halkımızla açık bir şekilde bilgilendirilmesi ve halkımızın da ikna olmuş olarak bu konudaki tercihini yapmasını ve demokrasinin de gereğinin bu olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyunda referandumla ilgili bir bilgi kirliliği, kafa karışıklığı, maalesef yalan ve iftira kampanyaları had safhada. Bu durum insanlarımızda bazı soru işaretleri doğuruyor. Bu ülkede ne kadar hayırlı bir şey yapmak isterseniz isteyin bir kesimin defansı ve blokuyla karşılaşıyor, bu çerçevede sıkıntıldar yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Bu örtülü ve kansız iktidar mücadelesi Türkiye'de uzun yıllardan beri devam ediyor. Eğer bu kavgayı doğru anlamazsanız, bugünkü değişim ihtiyacını, Anayasa'da yapılacak değişikliklerin anlamını kavramanız mümkün olmaz. Türkiye'nin demokratik ve siyasi hayatını, darbelerin, koalisyon dönemlerinin sayfalarını aralamak lazım. Bunlar hakkında bilgi sahibi olmamız lazım. Bunları bilmezsek bugünkü bu değişimin gerekçesini tam olarak anlayamayız. Biz bilgi sahibi olmak ve bilgilendirmek yolunda azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. İşte bu adı konmayan Türkiye'de devam eden kavganın taraflarından bir tanesi milli iradenin temsilcileridir. Bir diğer kesimde daha çok devletin kurumları içerisine sızmış, kendini çok iyi kamufle eden baskıcı, tepeden inmeci ve dayatmacı bir zihniyet var. Bunlar kimler bürokratik ve askeri vesayet, oligarşik bürokrasi. Türkiye'de bu kesim daha çok batıda eğitim almış, ülkenin imkan ve kaynakları bunlar için seferber edilmiş, seçkin elit bir topluluk var. Bunların çocukları en iyi üniversitelerde okumuş, bunların üniversitelerden sonra herhangi bir işe girmek gibi sorunları olmamış, kimi büyükelçi olarak atanmış, kimisi üniversiteye profesör yapılmış, kimisi de yargının ve ordunun en üst kademesine yerleştirilmiş, altlarında makam şoförleri, bütün imkanlar bunların emrine verilmiş. Bunlar halktan kopmuş ve uzaklaşmış, halkı adeta bir tehdit gibi görmüşler" dedi.

Türkiye'de 18-24 arası yaş grubunun toplam sayısının 6,2 Milyon olduğuna dikkat çeken Nazlı, "Seçme hakkı verdiğimiz bu kesime yeni Anayasada seçilme hakkı da vererek bu adaletsizliği ortadan gidermiş oluyoruz. Parlamentoda eşitlikten adaletten bahsederken. 6-6,5 Milyonluk bir kitlenin temsil edilmemesini savunmak kabul edilebilir değil. Çünkü günümüz gençleri bizden daha farklı, daha zeki, bilgi çağı çocukları ülkemize çok şeyler katacağına inanıyoruz. Bu yeni sistem demokrasimize sınıf atlatıyor, istikrarımızın garantisi olacak, ayrıca ülkenize birlik, beraberlik ve huzur getirecek" diye konuştu.

Milletvekili Şükrü Nazlı, "Genç kürsü" programında katılımcıların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dair tüm sorularını cevaplandırdı.

'Genç kürsü" programına Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıkaş, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile gençler katıldı.(MA-EFE)

Hisarcık AK Parti’den ’genç kürsü’ etkinliği

Hisarcık AK Parti’den ’genç kürsü’ etkinliği

Hisarcık AK Parti’den ’genç kürsü’ etkinliği

Hisarcık AK Parti’den ’genç kürsü’ etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim