• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

’HisApp’ ile her yerde spor yapılabilecek

’HisApp’ ile her yerde spor yapılabilecek
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "HisApp" mobil uygulamasının tanıtımını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "HisApp" mobil uygulamasının tanıtımını yaptı. Bakan Kılıç, "Bu aplikasyon artık hepimizin hayatında vazgeçilmez olan teknolojinin sosyal ve bedensel anlam çalışmalarımıza iyi bir destek alanı olacağını düşündüğüm bir çalışma oldu" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Herkes İçin Spor Federasyonu'nun geliştirdiği sporu artık düzenli ve her yerde yapılabilir bir aktivite haline getirecek olan "HisApp" mobil uygulamasının tanıtımını bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısıyla yaptı.

"Toplumumuzun daha sağlıklı bir şekilde geleceğe yürümesine bir katkı sunmuş olacağız"

İlk olarak Hisapp mobil uygulamasının geliştiricisi Herkes için Spor Federasyonu'na teşekkür ve tebriklerini ileten Bakan Çağatay Kılıç, uygulamanın sporun halk nezdinde tabana yayılmasının önemine vurgu yaptı. Söz konusu uygulamanın toplumun kendini geliştirmesi ve sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması açısından da çok önemli olduğunu söyleyen Kılıç, "Tabii aslında çok küçük dokunuşlarla büyük sonuçlar elde edebildiğimiz bu dünya içerisinde işte bu küçük dokunuşlardan birisi; masa başında, çalışırken, evde bulduğunuz fırsatta veya tamamen bir arkadaş ortamındayken bir anda yapabileceğiniz egzersizlerle beraber toplumumuzun daha sağlıklı bir şekilde geleceğe yürümesine atkı sunmuş olacağız ama aynı zamanda bu uygulamanın sosyal anlamdaki çalışmalara da destek olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Çalışmalarımıza iyi bir destek alanı olacağını düşündüğüm bir çalışma oldu"

Uygulamadan örnekler veren Bakan Kılıç, "Bir ailenin hep beraber evdeyken bir araya gelip bu uygulama içindeki egzersizleri yapması, iş yerinde çalışan bir vatandaşımızın kısa aradaki fırsatta vücudunu hareket ettirecek ve egzersiz yapabileceği bir anı değerlendirebilmesi ve aynı zamanda bunun hafıza anlamında da tutuluyor olup, geleceğe yönelik yönlendiriyor olması da önemli. İnanıyorum ki daha sağlıklı, zinde ve dinamik nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir yer alacak bu aplikasyon artık hepimizin hayatında vazgeçilmez olan teknolojinin sosyal ve bedensel anlam da egzersiz ve çalışmalarımıza da iyi bir destek alanı olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en kapsamlı mobil spor uygulaması: "HisApp'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, Yasin Bölükbaşı başkanlığında çalışmalarını yürüten Herkes İçin Spor Federasyonu'nun geliştirdiği mobil uygulama HisApp ile sporun, artık düzenli ve her yerde yapılabilir bir aktivite haline gelmesi planlıyor. Kişiselleştirilmiş spor deneyimi sunan uygulamada federasyonun uzman eğitmenlerinin hazırladığı toplamda 700 farklı egzersiz bulunuyor. Ofiste masa başında çalışanlar gibi, günlük yaşantısının büyük bir bölümünü oturarak geçirmek zorunda olan insanlar da HisApp sayesinde kolaylıkla spor yapabilecek. Hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan düzenli spor yapmanızı sağlayan bir mobil uygulama olan HisApp; kişinin ihtiyacına uygun egzersizleri planlıyor, uygulatıyor ve hatırlatıyor. Uygulamada bulunan Sabah Egzersizi, Yoga, Evde Spor ve İş'te Spor konu başlıklarında bulunan egzersizler, uygulamaya girişte oluşturulan profile kaydedilerek arşivleniyor. Hatırlatıcı özelliği sayesinde sporun düzenli yapılabilmesine olanak sağlayan HisApp; ofiste, evde, okulda kısacası her yerde spor yapmaya olanak sağlıyor.

Sıralamada dereceye girenlere ödül veriliyor

Günlük yakılan kalori miktarı, adımsayar gibi özelliklerin yer aldığı kişisel profil sayesinde spor aktiviteleriniz sisteme kaydedilerek, Liderler Panosu'ndaki sıralamaya entegre ediliyor. Liderler Panosu'nda ay sonunda dereceye girenler sürpriz hediyelerle ödüllendiriliyor. Turkcell'in iletişim sponsoru olduğu HisApp'in teknik altyapısı Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız uygulamasına, Android ve İOS telefonlarında bulunan sağlık uygulamalarına da uygun olarak geliştirildi. Şu an için 700 ayrı egzersiz videosunun bulunduğu HisApp sürekli olarak güncellenerek, videoların devamlılığı sağlanacak. Herkes için Spor Federasyonu'nun sunduğu HisApp, kamu tarafından sunulan en kapsamlı mobil spor uygulaması olma özelliği taşıyor. HisApp ücretsiz olarak App Store ve Play Store'dan indirilebiliyor.

’HisApp’ ile her yerde spor yapılabilecek

’HisApp’ ile her yerde spor yapılabilecek

’HisApp’ ile her yerde spor yapılabilecek

’HisApp’ ile her yerde spor yapılabilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim