• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında
Gaziantep'in bir mahallesinde son 2 ay içerisinde 7 iş yeri soyuldu. Esnaflar, kaldırılan adliye lojmanlarının ardından mahallenin hırsızların yol geçen...

Gaziantep'in bir mahallesinde son 2 ay içerisinde 7 iş yeri soyuldu. Esnaflar, kaldırılan adliye lojmanlarının ardından mahallenin hırsızların yol geçen hanına dönüştüğünü söyledi. Son hırsızlık girişimi ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Gaziantep'in Değirmiçem Mahallesi'nde son 2 ay içerisinde mühendislik bürosu, bayan giyim mağazası, market, bayan kuaförü gibi toplam 7 iş yeri kimliği belirlenemeyen hırsızlar tarafından soyuldu. Mahallede bulunan esnaflar, daha önceden adliye lojmanlarının bulunduğu mahallede daha sıkı tedbirlerin alındığını belirterek, lojmanların kaldırılmasının ardından mahallenin yol geçen hanına dönüştüğünü ifade etti. Son 3 günde 4 hırsızlık girişiminin olduğunu belirten mahalleli, bunlardan birinde hırsızlığın gerçekleşmediğini ifade etti. Hırsızlık olaylarında ise yaklaşık 10 masaüstü ve dizüstü bilgisayar ile yüklü miktarda para ve çeşitli malzemelerin çalındığı bildirildi.

Hırsızlar son işlerinde ise girdikleri bayan kuaför dükkanında ise güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde, bereli hırsızlardan biri dizüstü bilgisayarı çalarken, dieğerinin ise gözcülük yaptığı görüldü. İşyeri sahibi, Abdullah Demirci, eskiden adliye lojmanları varken, sürekli devriyelerin gezdiğini ve hiçbir hırsızlık olayının meydana gelmediğini ifade etti. kaldırılan adliye lojmanlarının ardından ise meydanın hırsızlara kaldığını ifade etti. Demirci, "Artan hırsızlık olaylarından rahatsızız. Değirmiçem Mahallesinde yaklaşık 2 aydır hırsızlar cirit atıyor. Kapıları patlatarak, camları kırarak balkonlardan tırmanarak giriyorlar. Adliye lojmanları buradayken, devriye ekipleri birçok zaman gezerdi. Adliye lojmanları taşındıktan sonra, burada devriye ekiplerini göremiyoruz. Bu konuda devletimizin, gerekeni yapmasını rica ediyoruz. şu anda sadece karşı esnafımızın 8 tane bilgisayarı çalındı. 3 gün içerisinde, şu ana kadar, 3 yer soydular. 4'üncü soygunda ise hırsız görülmüş ve soyamadan balkondan atlamış, 2 ay içerisinde 7 iş yeri soymuşlar. Hırsızlar, girdikleri yerlerde genellikle bilgisayar ve para çalıyorlar" dedi.

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim