• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Hırsızlar Fiyatı Tavan Yapan Kuru Soğana Dadandı

Hırsızlar Fiyatı Tavan Yapan Kuru Soğana Dadandı
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki semt pazarlarında meydana gelen hırsızlık olayları, esnafı bezdirdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki semt pazarlarında meydana gelen hırsızlık olayları, esnafı bezdirdi. Perşembe pazarında geçen hafta 8 çuval toplam 270 kilo kuru soğanı çalınan Semih Güleşçi'nin bu hafta 7 çuval yaklaşık 200 kilo kuru soğanı çalındı.

Kuru soğanın Aralık ve Ocak aylarında fiyatı en fazla artan sebze olduğuna dikkat çeken Semih Güleşçi, "Kuru soğanın 1-1.5 ay önce 1 lira 500 kuruş olan fiyatı önce 2 lira 500 kuruşa ardından 3 liraya yükseldi. Biz yerinde 2 liraya alıp Manavgat'a 2.5 liraya mal ediyoruz. Pazarda 3 liraya vatandaşa satıyoruz. İki haftada satış fiyatından bin 500 lira maliyetinden bin lira zararımız var. Yer kirasını gününde alan yetkililer tezgahlarımızın güvenliği konusuna gelince maalesef görevini yapmıyor. Pazar çevresinde bir güvenlik kamerasının bulunmaması hırsızların ekmeğine yağ sürmektedir. Yetkililerden gerekli güvenlik önlemlerini almalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Perşembe pazarında geçen hafta Ali Ağaç isimli esnafın tezgahından 60 kilo kestane, kasalarla domates, mandalina gibi fiyat bakımından değerli ürünler çalınırken, Kavaklı'da kurulan pazarda bir esnafın yüklü miktarda soğan ve sarımsağının çalındığı bildirildi.

Manavgat Seyyar ve Sabit Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, son günlerde artan hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için Manavgat belediyesiyle gerekli görüşmelerin yapıldığını, kapalı pazarlara kamera sistemi kurulması konusunun ilk encümen toplantısında gündeme alınacağının kendisine iletildiğini söyledi. Doğan, hırsızlık olaylarının önlenmesi için gerekirse pazarlarda gece bekçisi uygulamasının getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Hırsızlar Fiyatı Tavan Yapan Kuru Soğana Dadandı

Hırsızlar Fiyatı Tavan Yapan Kuru Soğana Dadandı

Hırsızlar Fiyatı Tavan Yapan Kuru Soğana Dadandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim