• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Hırsıza not: Evladım kapıyı açık bırakma

Hırsıza not: Evladım kapıyı açık bırakma
İzmir'de vefat eden yaşlı bir kadının akrabaları 10 yıl önce hırsıza ithafen yazılan bir not buldu.

İzmir'de vefat eden yaşlı bir kadının akrabaları 10 yıl önce hırsıza ithafen yazılan bir not buldu. Hırsıza yazılan notta "Eve hırsızlığa gelene not. Bak evladım yaşım 84. Ne takım var, ne tukum. Evimi karıştırma. Evladım kapıyı açık bırakma lütfen kapat." yazması dikkat çekti.

İzmir Çeşme'de yaşayan Aliye Türkan Tüzemen (94) solunum yetmezliği sonucu evinde vefat etti. Yılmaz Kuşkay, kayınvalidesinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'i açıp, merhume için dua etmek isterken, Kur'an-ı Kerim'in içinden çıkan kırmızı kalemle "hırsız'a yazılmış not şaşkınlık uyandırdı.

Aslen Erzurumlu olan 4 çocuk annesi Aliye Türkan Tüzemen önceki gün Çeşme'de evinde vefat etti. Vefat haberinin alınmasının ardından ailesi, yakınları cenaze evine gitti. İş adamı damadı Yılmaz Kuşkay da kayınvalidesinin cenazesine katılmak üzere eşiyle merhumenin Çeşme'deki evine gitti. Kayınvalidesinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'i alıp, merhumenin ruhuna hediye edilmek üzere Yasin okumak isteyen Kuşkay, Kur'an-ı Kerim içerisinden çıkan 10 yıl önce el yazısıyla kaleme alınmış notu buldu.

Bir bankanın antetli kağıdına kırmızı kalemle yazılmış olan ve "Eve hırsızlığa gelen hırsıza not" isimli yazıyı okuyan Kuşkay, şaşkınlık yaşadı. Tek başına yaşayan kayınvalidesinin 10 yıl önce tatil için Erzurum'a gitmesi nedeniyle eve hırsız girmesi halinde masanın üzerine bir miktar para ile not bıraktığını belirten Kuşkay, "Kayınvalidem çok duyarlı bir insandı. Solunum yetmezliği sonucu vefat etti. Kayınvalidemi Çeşme Çakabey Mezarlığı'nda toprağa verdikten sonra cenaze evine geldik. Kayınvalidemin okuduğu Kur'an-ı Kerim'i açıp Yasin okumak istedim. Ancak Kur'an içinden, kırmızı kalemle 10 yıl önce hırsıza yazılmış notu görünce şaşırdım." dedi.

Not kağıdında "Eve hırsızlığa gelene not. Bak evladım yaşım 84. Ne takım var, ne tukum. Evimi karıştırma. Şuraya koyuyorum şu parayı. İstersen al helal olsun. Almazsan Allah razı olsun. Vakit kaybetme oğlum. Güle güle. Evladım kapıyı açık bırakma lütfen kapat. Ben varken de gel buyur. Beraber arıyalım, ama sonunda sen mahcup olursun." ifadeleri dikkat çekti.Cihan

Hırsıza not: Evladım kapıyı açık bırakma

Hırsıza not: Evladım kapıyı açık bırakma

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim