• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi İle Kapanmayan Yaralar Kapanıyor

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi İle Kapanmayan Yaralar Kapanıyor
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi ile çevre illerde ki hastalara da hizmet veriliyor.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi ile çevre illerde ki hastalara da hizmet veriliyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, "Hiperbarik oksijen tedavisi ile beyin apsesi, ani işitme ve görme kayıpları, yumuşak doku veya kemik doku enfeksiyonları, yara iyileşmesinin geciktiği diyabet gibi durumlar gibi daha birçok hastalıkta ya çok önemli bir metot olarak ya da yardımcı bir metot olarak kullanılmaktadır" dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete açılan Hiperbarik Tedavi Merkezi, birçok hastalığa şifa dağıtıyor. Kapanmayan yaraların tedavisinde en etkili çözüm olarak tanımlanan merkezde, hastaya yüzde 100 oksijen verilerek, hastalıklar tedavi ediliyor. Merkez hakkında bilgiler veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, "Hiperbarik oksijen tedavi merkezini Şubat ayında hizmete açtık. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana kampüsü içerisinde bu tedavi merkezimiz bulunmaktadır. Hiperbarik oksijen tedavisi kapalı basınç ortamına alınan hastaya yüzde 100 oksijen verilerek tedavi edilmesi esasına dayanır. Hiperbarik oksijen tedavisi bazı hastalıklarda mesela vurgun ve karbonmonoksit zehirlenmesi gibi durumlarda tek ve en önemli tedavi şeklidir. Bazı hastalıklarda ise diğer tedavi metotlarına yardımcı bir metot olarak kullanılmaktadır. Hastanemizde günlük 122 hasta tedavi seanslarına alınmaktadır. 2'inci uygulamalara da geçmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Şuana kadar 60'dan fazla hastanın tedavi edildiğini kaydeden Gödekmerdan, "Hiperbarik oksijen tedavisi ile beyin apsesi, ani işitme ve görme kayıpları, yumuşak doku veya kemik doku enfeksiyonları, yara iyileşmesinin geciktiği diyabet gibi durumlar gibi daha birçok hastalıkta ya çok önemli bir metot olarak ya da yardımcı bir metot olarak kullanılmaktadır. Hiperbarik oksijen merkezimizin kurulma fikrinde ve daha sonraki süreçlerde bu merkezi bize kazandırmakta emekleri geçen Kayseri Milletvekili Sayın İsmail Tamer'e de çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan da, "Hiperbarik oksijen merkezimiz şuan itibariyle kayseri ve civarındaki tek hiperbarik oksijen merkezidir. Bu konuyla ilgili özellikle Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir ve hatta Konya'da ki hastalara da hitap etmekteyiz. Merkezimiz bu özelliklerinin yanı sıra mevcut bulunduğu binada kendisine ait bir yerde hizmet etmektedir. Türkiye'de sayılı merkezlerden birisi kayseri ve civarına bu hizmetin kazandırılmasına emeği geçen başta sayın vekillerimiz olmak üzere genel sekreterimize ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi İle Kapanmayan Yaralar Kapanıyor

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi İle Kapanmayan Yaralar Kapanıyor

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi İle Kapanmayan Yaralar Kapanıyor

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi İle Kapanmayan Yaralar Kapanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim