• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı
Erzurum'un Hınıs İlçesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Hınıs...

Erzurum'un Hınıs İlçesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Hınıs Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, tarım, hayvancılık, sağlık, sosyal politika konularındaki eğitim programları, kursiyerlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hınıs Ziraat Odası Başkanlığının ortak planlanmış oldukları kadın çiftçilere eğitim programı, ilçedeki kadın çiftçilerin yoğun katılımı ile yapıldı.

Hınıs Kültür Merkezinde dört gün üst üste yapılan eğitim ve sertifikasyon programları sona erdi. Eğitim programının son gününde, Erzurum'dan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Müdür Yardımcısı Ferhan Han, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hüseyin Daldal yanı sıra Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Hınıs Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Abdulsemet Demir'de hazır bulundular.

600 kadın çiftçinin ön kayıt yaptırdığı kursa 300'den fazla kadın kursiyer eğitim programlarına katıldı. Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığının ortak hazırlamış olduğu "Ak Sütümüz Kararmasın" temalı kadın çiftçi eğitim programında, hayvan hastalıkları başta olmak üzere hijyenik süt, sağım öncesi ve sonrası sütün sütün doğru kullanımı ve muhafaza edilmesi, buzağı yetiştiriciliği ve buzağıların hastalıklardan korunması, hayvan hastalıkları (brucella, şap hastalıkları, kuduz) ve diğer hastalıkların belirtisi ve tedavisi, hayvandan insanlara bulaşılan hastalıklar ve bu hastalıklardan gerek tedavi gerekse korunması, Meyve ve baklagillerin yetiştiriciliği, zararlı otlarla mücadele, tarımsal ilaçlama gibi bir çok konuda eğitim verildi

Eğitim programının kapanış konuşmasında Hınıs Süt Üreticileri Birliği Başkanı Abdulsemet Demir; "Özellikle çiftçilerden bundan sonra sütlerini merdiven altı satmamalarını istiyorum. Birlik olarak köylerimizde kurmuş olduğumuz süt soğutma tankları sayesinde çiftçi sütünü iyi bir fiyata satabilecek ve süt işletmecisi ise hijyenik bir sütü edinmiş olacaktır. Bunu yanı sıra Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği başkanı olarak, her zaman çiftçilerimizin yanındayız, inanıyorum ki birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağız." açıklamalarında bulundu.

Eğitim programına katılan ve sertifika almaya hak kazanan kadın çiftçilere Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ücretsiz olarak 300 adet süt sağım makinesi verilecek.

Hınıs Ziraat Odası Başkan Abdulsemet Demir ise yaptığı açıklamada "Ücretsiz dağıtılan süt sağım makinelerinin sayısının artırılması için gerekli başvurularımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde bu 300 makine dışında yeniden makine dağıtımı yapacağız" açıklamalarında bulundu.

Hınıs Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, eğitim programına katılan öğrencisi olan çiftçi annelere, kırtasiye malzemeleri, yardımcı ders kitapları ve hikâye kitapları da dağıtıldı.

KADINLARA SAĞLIK EĞİTİMİ:

Ayrıca eğitim kapsamında Hınıs İlçesi Sağlık Grup Başkanı Dr. Serra Bektaş tarafından kadın çiftçilere "Üreme Sağlığı" konu başlıklarında bilgilendirme çalışmalarını yaptı. Kursiyerlere günümüzde en fazla görülen kadın hastalıkları; (meme kanseri, rahim kanseri) hakkında sağlık eğitimi ve bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı

Hınıs’ta Kadın Çiftçilere Eğitim Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim