• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Hindistan'da göstericiler kanalı kapatınca, 17 milyon kişi susuz kaldı

Hindistan'da göstericiler kanalı kapatınca, 17 milyon kişi susuz kaldı
Hindistan Haryana eyaletinde kast sistemini eleştiren göstericiler, Munak Su Kanalı'nı kapatınca, başkent Yeni Delhi ve çevresindeki şehirlerde bulunan 17...

Hindistan Haryana eyaletinde kast sistemini eleştiren göstericiler, Munak Su Kanalı'nı kapatınca, başkent Yeni Delhi ve çevresindeki şehirlerde bulunan 17 milyon kişi su sıkıntısı çekti. Hükümetten iş ve eğitim konusunda imkan sağlayacaklarına dair söz alan göstericiler protestolarını sonlandırdı. Hükümet yetkilileri, suyun 15 gün içerisinde bölgeye sağlıklı bir şekilde dağıtılacağını açıkladı.

Haryana eyaletinde, eğitim alamadıklarından ve iş bulamadıklarından yakınan Jat toplumu, çifçilikten kazandıkları para ile geçinemedikleri gerekçesiyle geçen hafta Cuma günü başlayan protesto gösterileri düzenledi. Bölgedeki yolları ve tren yollarını kapatan göstericiler, aynı zamanda başkent ve çevresinin su ihtiyacını karşılayan Munak Su Kanalı'nın faaliyetini de durdurdu. Su kanalının kapatılmasıyla birlikte başkent ve çevre şehirlerde yaşayan 17 milyon kişi su sıkıntısı çekti.

Birçok vatandaş, su ihtiyacını karşılamak için bidonlarla evine su taşıdı. Yaşadığı sıkıntıyı dile getiren bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan Gopal Kumar, "Su kamyonu geldiği zaman az suyla geliyor ve geleceği vakit ise belli değil." dedi. İnşaat işçisi Mohammed Jamir Khan ise halkın susuzluk karşısında çaresiz olduğunu ifade etti.

Hükümetin göstericilerin "devlet işinde çalışabilme ve eğitim alabilme" isteği doğrultusunda çalışma yapacağına söz vermesinin ardından ise protestolar sona erdi. Yetkililer, bölgedeki vatandaşlara su sıkıntısının tamamen çözüleceği açıklamasını yaptı. Binlerce evde su kesintisi yaşadığına dikkat çeken Su Kurulu yetkilisi Neeraj Semwal, 15 gün sonra bütün evlerin suya kavuşacağını aktardı.

Haryana eyaletinde göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada, 16 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca gösterilerde, aralarında polislerin de bulunduğu 300 kişi ise yaralandı.Cihan

Hindistan'da göstericiler kanalı kapatınca, 17 milyon kişi susuz kaldı

Hindistan'da göstericiler kanalı kapatınca, 17 milyon kişi susuz kaldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim