• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth, Başkan Çelik’i Ziyaret Etti

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth, Başkan Çelik’i Ziyaret Etti
Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Kayseri'nin çok güzel, planlı ve nizami bir şehir olduğunu belirten Konuk Büyükelçi, böyle güzel bir şehirle karşılaşmayı beklemediğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth'i başkanlık makamında ağırladı. Kayseri ile ilgili bilgiler veren Başkan Çelik, Kayseri'nin sanayi, ticaret, turizm, sağlık ve eğitim alanlarında bölgesel bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Bunların yanında Kayseri'nin en önemli kaynağının müteşebbis insan gücü olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Girişimci insanımız bizim en büyük zenginliğimiz. Hindistan'la ticaret hacmimizi geliştirmek için işbirliği yapmaya hazırız" dedi.

Konuk Büyükelçi Rahul Kulshreshth de Kayseri'yi ilk kez ziyaret ettiğini belirtti ve en kısa zamanda tekrar gelmek istediğini söyledi. Kayseri'nin Türkiye'nin en önemli gelişme merkezlerinden bir tanesi olduğunu ve Anadolu Kaplanları olarak da bilindiğini dile getiren Büyükelçi Kulshreshth, "Kayseri ve Hindistanlı iş adamlarını ticaretin gelişmesi için teşvik edebiliriz. Geçmişe dayanan çok güzel bir siyasi işbirliğimiz var. Türkiye ile ticaret hacmimiz geçen yıl 6,5 milyar dolar seviyesindeydi. Her iki, ülke de G20 ülkesi olduğu için geliştirilmesi gereken potansiyellerimiz var. Son 10 yılda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 7 kat arttığını görüyoruz. Hindistanlı iş adamlarının Türkiye'ye büyük bir ilgisi var ve giderek bu ilgi artıyor" dedi.

Kayseri'yi beklediğinden de güzel bulduğunu ifade eden Konuk Büyükelçi, "Çok güzel, çok planlı ve çok nizami bir şehir. Bu duruma gelinmesinde sizin çok büyük bir katkınız var. Sizi ve ekibinizi kutluyorum" diye konuştu.

Kayseri'nin düzenli ve planlı gelişen, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir şehir olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de "Kayseri'nin bir başka özelliği de tüm yönetim dinamiklerinin uyum içinde çalışmasıdır. Herkesin görüşü farklı olabilir; ama konu Kayseri olunca ortak karar alırlar. Bu uyum da Kayseri'yi diğer şehirlerin üstüne çıkarır" dedi.

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth, Başkan Çelik’i Ziyaret Etti

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth, Başkan Çelik’i Ziyaret Etti

Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth, Başkan Çelik’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim