• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hindistan Ankara Büyükelçisi’nden Valilik Ziyareti

Hindistan Ankara Büyükelçisi’nden Valilik Ziyareti
Erciyes Üniversite ile işbirliği anlaşması yapmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth Valiliği ziyaret...

Erciyes Üniversite ile işbirliği anlaşması yapmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Hindistan Büyükelçisi Kulshreshth Valiliği ziyaret etti.

Büyükelçi konuğunu Valilik girişinde karşılayan Vali Vekili Erdoğan Aygenç, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hindistan arasında ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulunarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Kayseri 6 bin yıllık tarihi ile Anadolu'nun en eski yerleşim yerleri arasındadır. Kültepe'de yapılan kazı çalışmalarında da Kayseri'nin bu ticari ve kültürel geçmişinin de izlerine rastlanmıştır. 6 bin yıllık geçmişin izleri bugün halen yaşatılıyor. Kayseri, sanayi ve ticarette Anadolu'da çok önemli bir yere sahiptir. 3 Organize Sanayi Bölgesi ve dünya çapında şirketleri ile önemli bir ticari ve sanayi potansiyeli bulunmaktadır. Kayseri sanayi ve ticaretinin yanında son zamanlarda yapılan önemli yatırımlarla, turizmde de iddialı konuma gelmiştir. Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde gerçekleştirilen kamu ve özel sektör yatırımları ile turizmde de önemli mesafe kaydetmeye başladı." dedi.

Büyükelçi Kulshreshth ise Kayseri'nin Türkiye'deki önemli ticaret ve sanayi şehirleri arasında yer aldığını belirterek, "Hintli iş adamlarını ve turistleri Kayseri'yi ziyaret etmeleri için cesaretlendiriyoruz." dedi.

Hindistan ile Türkiye arasındaki ikili ticareti artırmak için büyük bir potansiyelin mevcut olduğunu kaydeden Büyükelçi Kulshreshth, iki ülkenin geçen yıl ki ticaret hacminin 6,5 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Ziyarette, Büyükelçilik Baş Katibi Stalin Babu Cheekatla da hazır bulundu.

Hindistan Ankara Büyükelçisi’nden Valilik Ziyareti

Hindistan Ankara Büyükelçisi’nden Valilik Ziyareti

Hindistan Ankara Büyükelçisi’nden Valilik Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim