• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hindiler satılmayınca elde kaldı

Hindiler satılmayınca elde kaldı
Kırşehir Pazaryeri yanında bulunan Kanatlı Hayvan Pazarı yerinde yılbaşı hindisi satışı yapan hindi yetiştiricileri, "'Hindi alan yok. Satışlar düşük,...

Kırşehir Pazaryeri yanında bulunan Kanatlı Hayvan Pazarı yerinde yılbaşı hindisi satışı yapan hindi yetiştiricileri, "'Hindi alan yok. Satışlar düşük, satış yapamıyoruz hindiler elimizde kaldı. Uçak düştü, hindi fiyatları da düştü.'" dedi.

Yılbaşı nedeniyle hindi satışlarından umduklarını bulamayan üreticilerden Süleyman Şahin, satışların kötü olduğunu ifade ederek getirdiği hindilerden çok az satış yaptığını söyledi. 10 yıldır hindi yetiştiriciliği yaptığını ifade eden Şahin, "Satışlarımız geçen sene güzeldi. Bu yıl da yılbaşı öncesi bir hareketlilik olmasını bekliyorduk. Fakat bu soğuk havada beklediğimize değmiyor." diye konuştu.

UÇAK DÜŞTÜ HİNDİ FİYATLARI DA DÜŞTÜ

Satışların iyi olmadığını kaydeden bir başka satıcı ise "Valla, bin 400 culuk (hindi) yetiştirdik. Emeğimizin karşılığını alamadık. Çok emek çektik, bir daire parası harcadık. Köylünün malı ucuz gidiyor. Kendileri dolu dolu satıyor. Bize gelince bir şey olmuyor. Dört kişi yetiştirmek için uğraştık bunları. Yetiştirdik meydana getirdik ucuz ucuz veriyoruz. Erkek hindiler 11 kilo geliyor, 12 kilo gelen de var. Dişi hindiler 6-6,5 kilo. Çoban parasıydı derken elimize bir şey getirmedi. Akpınar İlçesi Karova köyünde çadır kurup yetiştirdik. Evde büyüttük oraya çıkardık. Ondan sonrada kazandırmadı. Yalan mı söyleyelim. Geçen sene iyiydi 150 liraya satıyorduk. Rus uçağı da düşünce hindi fiyatları da düştü."

70 liradan 110 liraya kadar hindi satışı olduğunu ifade eden hindi üreticilerinden bazıları, soğuk ve hafif karlı havaya rağmen umutlarını kaybetmedikleri belirtirken bazı üreticiler de hindi satışı yapamadıklarını ve hindilerin ellerinde kalmasından yakındı.

Hindiler satılmayınca elde kaldı

Hindiler satılmayınca elde kaldı

Hindiler satılmayınca elde kaldı

Hindiler satılmayınca elde kaldı

Hindiler satılmayınca elde kaldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim