• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

HİK'ler Tespit Etti, Türk F-16'lar Kandil'e Bomba Yağdırdı

HİK'ler Tespit Etti, Türk F-16'lar Kandil'e Bomba Yağdırdı
Türkiye'nin havadaki gözü olarak tabir edilen HİK'lerin öncülüğündeki F-16'lar Kuzey Irak'taki Kandil bölgesinde PKK'ya ait barınak, mühimmat ve cephanelikler yerle bir edildi.

Kuzey Irak'taki Kandil bölgesi Avaşin-Basyan, Hakurk ve Gara'da PKK'ya ait tespit edilen sığınak ve barınaklar etkisiz hale getirildi. Ayrıca akıllı mühimmat ile PKK'ya ait yüklü miktardaki cephanelikler imha edildi. Düzenlenen hava hareketatında çok sayıda PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

F-16'LAR BOMBA YAĞDIRDI

Terörle Mücadele Harekatı kapsamında, 18 Şubat 2016 tarihinde Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı, Havadan Yakıt İkmali ve İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) desteklediği, F-4E 2020 ve F-16'lar ile sınır ötesi hava harekatı düzenlendi.

SIĞINAK VE BARINAKLAR YERLE BİR EDİLDİ

Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan, Hakurk ve Gara'da PKK'ya ait tespit edilen sığınak ve barınaklar etkisiz hale getirildi, ayrıca akıllı mühimmat ile terör örgütüne ait yüklü miktardaki cephanelikler tam isabet atışlarla imha edildi. Düzenlenen hava harekatı esnasında çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterinde 4 adet bulunan Havadan İhbar Kontrol uçakları, Kandil'e düzenlenen hava saldırısına öncülük etti.

HAVADAKİ GÖZ...

HİK, özellikle Suriye sınır hattına yakın uçarak Türk hava sahasına yönelik olası ihlallerle hareketliliği önceden belirlemeye çalışıyor.

Boeing 737 platformuna kurulan HİK uçağı milli, uluslararası, ikili, çok uluslu görevler ve eğitimlerde, tatbikatlarda, Türk Hava Sahası'na yönelecek tehditleri tespit, teşhis etme ve gerekirse bertaraf etmek maksatlı görevlerde kullanılıyor.

Mesleğinde uzmanlaşan ve özel seçilen personeliyle görev yapan HİK uçağı görevlerine göre 8-10 saate kadar havada kalabiliyor. Havada yakıt ikmali yapabilme kabiliyetine de sahip uçağın böyle durumlarda havadaki görev süresi 20 saate kadar uzayabiliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim