• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Hikâye Okuma

Hikâye Okuma
Hikâye Okumak İnsana Ne Gibi Davranışlar Kazandırır?

 

Hikâye okumanın insanlar üzerinde çok güzel olumlu etkileri bulunmaktadır. Fakat olumlu etkileri bulunan eserlerin, yalnızca eğitim ve öğretim yolunda boy gösterenler olduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir siyasi partiyi ya da başka bir siyasi olayı paylaşan ya da anlatan hikâyelerin çok da olumlu etkileri yoktur. Hikâyeler kısa metinler olduğundan, bu kısa metinlerin içinden anlam çıkarmaya gayret ediniz. Kaçırmış olduğunuz bir cümlenin, bu yapıya sahip olan eserlerde önemi oldukça büyük olabilir. Cinsel şeyleri konu alan sex hikâyesinin de kimi insanlara göre bir faydası yokken, kimi insanlara göre fazlasıyla eğitici bir nitelik taşımaktadır.

Bireylerin, bu tür eserleri tedarik edebilecekleri yer internettir. Dışarıdaki herhangi bir kitapçıya giderek, böyle bir eseri elde etmeniz mümkün olmadığı gibi, söyleyeceğiniz zaman utanmanız gibi bir durum da ortaya çıkabilir. Bireylerin bu yüzden dikkatli adımlar atması ve araştırmalarını sadece bu tür kanallar üzerinden yapmaları gerekir. Bazı insanların aile bireylerinden cinsel anlamda etkileşimini anlatan eserler de bulunmaktadır. Bu tür hikâyelere ensest hikaye denilmekle birlikte, bunları okuduğunuzu gören bir bireyin, sizin hakkınızda düşündüğü şeyler tamamen olumsuz bir yönde oluşacaktır.

Fantezi hikayeler de ise anlatılan şeyler, tamamen fantastik bir kurgu ile sergilendiğinden insanlar keyif almak için de bunları okuyabilirler. İnsanlar bu tür eserleri okuduklarında, cinsel yaşamlarına dair şeyleri rahatlıkla bulabilirler ve bu bulmuş oldukları şeyleri, kendi cinsle yaşamlarında da güzel bir şekilde uygulayabilirler. Evli çiftlerin, bu tür eserleri okuyarak kendi ilişkilerinde kullanmaları oldukça önemli bir durumdur. Aralarındaki cinsel anlamdaki muhabbeti artıracak ve ilişkilerinin daha sağlam adımlarla yürümesini sağlayacaktır. Evli çiftlerin, böyle davranışları benimsemeyerek hareket etmeleri sonucunda, ilişkilerine artı bir değer katamamalarına bağlı olarak, ileride soğumaları gibi erdemsiz davranışlar meydan gelecek ve insanlar bu durumda çok üzülecektir. Hikâye okumak, insanların gündelik yaşamlarında da nasıl davranacağını gösterir. İnsanlar okudukları şeylerle nasıl hareket edeceklerini ve topluma karşı yaptığı hareketlerin nereye varacağını bilirler. Ayrıca birinin kalbini ve gönlünü kazanmada yine hikâyeler yardımınıza koşacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim