• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Hijyen Eğitimleri Yeni Protokolle Uzatıldı

Hijyen Eğitimleri Yeni Protokolle Uzatıldı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Esnaf Odaları Birliği (EDESOB) ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) işbirliğiyle "Hijyen eğitimi protokolü" imzalanarak...

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Esnaf Odaları Birliği (EDESOB) ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) işbirliğiyle "Hijyen eğitimi protokolü" imzalanarak 2 yıl daha uzatıldı.

Edirne'de 2014 yılında gıda ve su üretimi sektöründe çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleriyle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imza töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ve EDESOB Başkanı Emin İnağ arasında protokol imza töreninde, hijyen eğitimleri kapsamında proje başından bugüne kadar Edirne'de toplam 5 bin 147 kişinin sertifika aldığı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, hijyen eğitiminin önemine değinerek, konuyla ilgili 2 yıldır verdikleri eğitimleri anlattı. Özcan, "Bu konuda 2014 yılında ilk protokolü değerli oda başkanlarımla beraber imzaladık. Şu ana kadar toplamda 2014 yılında 3 bin 583 kursiyer, 2015'te bin300 kursiyer, 2016 yılında da şu ana kadar devam eden kurslarla beraber 171 olmak üzere toplam 5 bin 147 sertifika almaya hak kazanan kursiyerimiz oldu. Dolayısıyla biz hijyen eğitimleri ile ilgili yapmış olduğumuz bu protokol çerçevesinde ülkemizde ve Dünya'da yaşayan tüm insanlara bir anlamda olumlu bir farkındalık oluşturduğumuzu ve eğitimleri son derece nitelikli bir şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

EDESOB Başkanı Emin İnağ da, gıda sektöründe olmazsa olmazlardan birinin de hijyen olduğuna dikkat çekerek, "Hijyen konusu başlı başına Avrupa Birliği kriterlerinden ve bunun yanında kendi insanımıza verdiğimiz önemi burada ortaya çıkarmış olduk. Bunun ilk periyodu bitti ama buna ihtiyaç daha çok var Edirne'de. Sadece bize bağlı sadece 15 bin esnaf var. Bu eğitimlere esnafımız alışmak zorunda çünkü burada önemli olan insanın sağlığı ve iyi şeyler yemesi" diye konuştu.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, Edirne'nin hizmet sektöründe gelişmeye başladığını ve bu açıdan hijyenin çok önemli olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi turizmin gelişmesi beraberinde ilimizde hizmet sektörünü de büyütüyor. Bu protokollerin hem şehrimiz hem de Edirne'de çalışanlar adına bir kazanç olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak, gıda ve su üretimi sektöründe çalışanlara yönelik verilen hijyen eğitimi 2 yıl daha uzatıldı.

Hijyen Eğitimleri Yeni Protokolle Uzatıldı

Hijyen Eğitimleri Yeni Protokolle Uzatıldı

Hijyen Eğitimleri Yeni Protokolle Uzatıldı

Hijyen Eğitimleri Yeni Protokolle Uzatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim