• BIST 9530.47
  • Altın 2472.014
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.757
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

"Hiç kimsenin mahkeme kararına 'uymuyorum' deme özgürlüğü yok"

"Hiç kimsenin mahkeme kararına 'uymuyorum' deme özgürlüğü yok"
Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, hiçbir kimsenin Anayasa Mahkemesi'nin kararına "uymuyorum" deme özgürlüğü ve keyfiliğinin olmadığını söyledi.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, hiçbir kimsenin Anayasa Mahkemesi'nin kararına "uymuyorum" deme özgürlüğü ve keyfiliğinin olmadığını söyledi. Arslan, Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan herkesin anayasal kurallara tabi olduğunu, mahkemelerin, Anayasa Mahkemesi'nin, yargının almış olduğu kararlara uymak durumunda olduğunu kaydetti.

Manisa Baro Başkanı Arslan, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül kararı için "uymuyorum" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Hukukçular için bu söylemlerin gerçekten acı verici olduğunun altını çizen Arslan, "Çünkü bize hem hukuk öğretisini alırken hem gençlik yıllarımızdan hem de çocukluğumuzdan itibaren "Türkiye bir hukuk devletidir" öğretilmiştir, öğrenmişizdir. Biz de gençlere, yeni yetişen nesillere bunu söylemişizdir. Genç avukatlara hep bunu söylüyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'nin yasaları vardır, kanunları vardır, anayasası vardır." dedi.

Kimsenin sıfatı ne olursa olsun, şu anda Türkiye'yi idare edenlerin tamamının sıfatını anayasadan aldığını belirten Arslan, "Anayasadan sıfatı almadan o mevkileri, o makamları işgal etmeleri de mümkün değil. Anayasadan güç alan, anayasadan mevki alan, anayasadaki düzenlemelere göre seçilip görev alan kişilerin, seçildikleri bir yasayı, yargıyı, kanunları "tanımıyorum" demesi mümkün değildir. Zaten anayasal da bir suç oluşturuyor. "Anayasayı tanımıyoruz, Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararları tanımıyoruz" demek aynı zamanda suçta oluşturuyor. Hiç kimsenin böyle bir özgürlüğü ve keyfiliği de söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan herkes anayasal kurallara tabidir, mahkemelerin, Anayasa Mahkemesi'nin, yargının almış olduğu kararlara uymak durumundadır. Kararlar doğrudur, eksiktir, yanlıştır eleştirilebilir. Ama "Ben anayasayı tanımıyorum, ben kanunları tanımıyorum" demek mümkün değildir. Söylendiğinde anayasal bir suç oluşturur. Anayasada açıkça belirtiliyor. Uymadıkları takdirde de ceza kanununda düzenlenmiş yasal düzenlemeler var. Bunlarla ilgili her zaman işlem yapmak mümkündür. Şu anda tabi ki yasal süreci hep beraber göreceğiz. Süreç işleyecek. Gerekli suç duyuruları yapılacaktır. Yargı bu süreci değerlendirecektir." diye konuştu.Cihan

"Hiç kimsenin mahkeme kararına 'uymuyorum' deme özgürlüğü yok"

"Hiç kimsenin mahkeme kararına 'uymuyorum' deme özgürlüğü yok"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim