• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

HGS ceza bildiriminde yeni dönem

HGS ceza bildiriminde yeni dönem
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "HGS ile ilgili cezalar bekletilmeyecek, her cezalı geçişi SMS ile bildireceğiz" dedi.

​Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, havayolunda taşınan yolcu sayısının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10'un üzerinde artarak 181 milyon olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Yıldırım, köprü ve otoyollardan geçen araç sayısının ise 150 milyondan 141 milyona düştüğünü belirterek, "Bunun sebebi Marmaray. Marmaray'da bugüne kadar 114 milyon yolcu taşıdık" dedi.

HGS ceza bildiriminde SMS dönemi

Yıldırım, HGS ile ilgili cezaların da bekletilmeyeceğini, her cezalı geçişin SMS ile bildirileceğini söyledi.

Rusya'nın uçuş ekiplerinden vize istemesi

Bakan Yıldırım, Rusya'nın uçuş ekiplerinden vize istemesi konusu ile ilgili olarak da "Rusya'nın havayollarının uçuş ekibine uyguladığı tamamen keyfi. Uluslararası havacılık kurallarına uymadıklarını derhal hatırlatacağız" dedi.

"Hızlı tren ücretlerine zam yapılmayacak"

Bakan Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul hızlı tren hatlarında seyahat ücretlerine zam yapılmayacağını kaydetti.

Cezaların nedeni plakalardaki vidalar

HGS etiketlerinde ya da OGS hesaplarında yeterli bakiye olmadığında, HGS veya OGS'siz geçiş yapıldığında ve yanlış okumalarda kullanılan mesafenin 10 katına kadar ceza kesildiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"(Yanlış okumalar sistemden mi kaynaklanıyor) diye biz de merak ettik. Arkadaşlar titiz bir çalışma yaptılar. Hatalı plaka uygulamaları... Bazı plakalarda dıştan vidalama yapılıyor. Plakada 0'ın ortasına vida basıyor, bu 8 diye okunuyor. Bu sefer hiç ilgisiz bir vatandaşın plakasına ceza yazılıyor ya da 6 rakamının üzerine vida takıldığında okuyucu, 6 rakamını 8 gibi algılıyor ama bu hataların bedelini vatandaşa ödetmiyoruz. Bunlar inceleniyor, hata tespit ediliyor. Vatandaşın şaşkınlığı da haklı. Bilhassa kırsal kesimde eski araçlarda plakaları tutturmak için kullanılan vidalar, rakamların üzerine gelince bu hata kaçınılmaz oluyor. Hiçbir şekilde hatası olmayan başka plaka sahibi böyle kötü bir sürprizle karşılaşıyor ama bunlar düzelecek."

Cezalar için yeni düzenleme

Başlangıçta HGS cezalarının en uzak mesafenin 10 katı olarak hesaplandığını anımsatan Yıldırım, "2015 yılı ilk çeyreğinde yapılan değişiklikle söz konusu aracın kullandığı mesafenin 10 katı olarak kullanıcı lehine iyileştirme yapıldı. Ancak bu yapıldığı tarihten itibaren geçerli. Şu anda gündemde olan cezalar 2014 yılı. Dolayısıyla cezaların bu kadar yüksek olması ve tamamen bu düzenlemenin dışında kalmasından kaynaklanıyor. Halbuki vatandaşın lehine bir düzenleme doğal olarak geriye doğru yürümesi lazım. Buna imkan verecek düzenlemeyi de Meclis'te ele alıyoruz, yakın zamanda çıkaracağız. Bu cezalarda ciddi bir rahatlama olacak" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim