• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Heyecandan Kalbi Durdu

Heyecandan Kalbi Durdu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde mandalina ile ürettiği Bodrum Mandalinası Çikolatası'na ulusal ve uluslararası patent alan Suat Aydar, tescil belgesinin heyecanına...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde mandalina ile ürettiği Bodrum Mandalinası Çikolatası'na ulusal ve uluslararası patent alan Suat Aydar, tescil belgesinin heyecanına dayanamayarak kalp krizi geçirerek öldü.

Uzun yıllardır mandalina çikolatasının patentini almak için uğraşan 50 yaşındaki Suat Aydar, tescil belgesinin heyecanına yenik düştü. Eşi Bergüzar Aydar ile birlikte Bodrum'a yerleşen ve "Bodrum Chocolate" adli bir çikolata ve pasta imalathanesi açan Aydar yıllardır uğraştığı Bodrum mandalina çikolatası patentini aldı. Tescili aldıktan sonra heyecanlanan Aydar yapılan haberlerin de üzerine heyecanına heyecan kattı. Gazetelerde haberlerini okuyan Aydar daha fazla heyecana dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Yaklaşık 200 çeşit pasta ve çikolatasıyla Bodrumluların sevgisini kazanmış Aydar, Türk Patent Enstitüsü'nden geçen yıl ulusal patent aldı. Aydar uluslararası patent almak için ise Danimarka, Belçika ve Rusya'ya başvurmuştu. Başvurularının ve 3 ülkenin incelemesi sonucunda uluslararası patent onayı da geldi.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ VE GİTTİ

Çikolata dükkanının önüne cenaze aracı ile getirilen Aydar için gözyaşları sel oldu. Dükkanı önünde düzenlenen törende eşi Belgüzar Aydar konuşmakta güçlük çekti. Bergüzar Aydar, "Haberleri okudu o kadar mutlu oldu ki. Tamam artık başardım ben dedi. Çikolatalarını yaptıktan sonra kendini çok iyi hissediyordu. En son haberleri çıkan gazeteyi aldı okumak için dükkana girdiğinde ellerimin arasında yığıldı kaldı. Ben bunu yaptım başardım inşallah herkes yaptıklarımı görür diyordu. En büyük hayalini gerçekleştirdi ve vefat etti. Başardı yaptıklarını ve gitti" dedi.

Heyecandan Kalbi Durdu

Heyecandan Kalbi Durdu

Heyecandan Kalbi Durdu

Heyecandan Kalbi Durdu

Heyecandan Kalbi Durdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim