• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Hesabı fazla bulan kadınlar adliyelik oldu

Hesabı fazla bulan kadınlar adliyelik oldu
Beşiktaş'ta, bir restoranda fazla gelen hesaba itiraz ettikleri için darp edildiklerini öne süren kadınlar suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş'ta, bir restoranda fazla gelen hesaba itiraz ettikleri için darp edildiklerini öne süren kadınlar suç duyurusunda bulundu. Kadınlar, restoran çalışanlarından şikayetçi olacaklarını söyledi.

Beşiktaş'ta Cumartesi gecesi bir mekanda vakit geçiren bir grup kadın, hesap yüzünden adliyelik oldu. Mekanda alıkonulduklarını ileri süren kadınlardan, Bihter Asan, Dimağ Mercan ve Tuğçe Özel, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Burada açıklama yapan kadınlar, toplamda bin 700 lira gelmesi gereken hesabın 2 bin 550 lira geldiğini öne sürdü. Mekanla önceden fix menü üzerinden anlaştıklarını, erken kalkan arkadaşlarının hesaplarını ödedikten sonra fişlerini kendilerine verdiklerini anlatan Tuğçe Özel, "Hesaplandığında 715 TL gibi bir fark ortaya çıkıyor. Hatta fix menü için 100 lirada anlaştık, insanlardan 120 çekmişler, 20 lira bizim hizmet bedelimiz demişler. Polisi aradık defalarca. Alıkonulduğumuzu, kapıların kapatıldığını içeride kaldığımız söyledik." dedi.

Garson olduğunu belirttiği görevlilerden birinin "Kapıları kilitleyin" demesi üzerine kapıların bir anda kapandığını kaydeden Bihter Asan, "Tartaklandık. Dışarı çıkmak istediğimizde sarsma, tartaklanma, "gidemezsin" diye itekleme falan oldu orada. Bir basamak vardı. İtince herkes düşüyordu" diye konuştu.

Mekandan çıktıktan sonra kapıda polisi beklediklerini, o sırada restoran sahibinin kendilerinden özür dilediğini belirten Özel, "Şehir eşkıyası mısınız? Restoran mı işletiyorsunuz eşkıyacılık mı oynuyorsunuz Beşiktaş'ın ortasında" şeklinde konuştu.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir cumartesi gecesi kız kıza dışarı çıkmanın ağır bir bedeli var sanırım İstanbul'da. Buna birinin bir şey yapması lazım. Bal gibi de kadına şiddet vardı. Ben erkek olsaydım beni orada tutamazdı. Yumruk yumruğa kavga çıkardı. Kadın olduğumuz için bunu yaşadık. Tutsunlar bakalım 10 tane erkeği bir yere kapatsınlar. Yapabilirler mi?"

Kadınlar, açıklamanın ardından, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim