• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

"Her Yönüyle Trabzon" etkinliği, Dortmund’da başladı

"Her Yönüyle Trabzon" etkinliği, Dortmund’da başladı
Almanya'da "'Her Yönüyle Trabzon'" temalı etkinlik, Dortmund şehrinde başladı.

Almanya'da "'Her Yönüyle Trabzon'" temalı etkinlik, Dortmund şehrinde başladı.

Dortmund'da 28 Şubat'a kadar sürecek etkinlik Westfalenhalle'de yapılıyor. Trabzon ve Dortmund Büyükşehir Belediyeleri himayesinde Trabzon'a ait kültür, sanat, spor ve sosyal alandaki etkinlikler, dört gün boyunca Dortmund Westfalenhalle'de sergilenmeye başladı. Trabzon Vakfı, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu organizesinde Trabzonlu derneklerin katılımıyla gerçekleşen programın açılışını Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau yaptı.

Konuklara Türkçe "hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Sierau, "Dortmund'u seçmeniz bizi gururlandırdı. Birçok rakip şehre rağmen bizi tercih etmeniz bizi memnun etti. Kardeş şehir olmamız münasebetiyle Türk-Alman dostluğu bu etkinlik sayesinde önem arz etmiştir. Her iki şehrin kardeş olmasında katkısı olan herkese teşekkür ederim. Trabzon'dan gelen renkler kentimize aydınlık katacaktır. Dortmund'a hepiniz hoş geldiniz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında evrensel değerlerin korunması gerektiğini dile getirdi: "Türkiye ve dünyada terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Dünya insanların dili, dini, etnik kökeni ne olursa olsun barış ve kardeşlikten yanayız. İki belediye başkanı olarak Adem ile Havva'dan geldik, barış ve kardeşliğimizi dünyaya ilan ediyoruz. Biz bunu en iyi yaşayan ve yaşatan bir şehir olarak Dortmund'u tanıdık." şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi de "21'inci yüzyıl ülkelerin yanı sıra kentlerinde yarışına sahne olacaktır. Trabzon bu yarışı gerçekleştirecek ve başarıyı sağlayacak olan kadrolara, insan birikimine, sermayeye ve her türlü kapasiteye sahiptir. Dünya kenti Trabzon, ilk kez bu kadar kapsamlı bir organizasyonu Dortmund'ta gerçekleştiriyor." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise "Biz büyük bir medeniyetin torunlarıyız. Bu büyük medeniyette Mevlana var, Köroğlu var, Hoca Ahmed Yesevi var, Mimar Sinan var ve bize bu medeniyeti bırakan büyüklerimiz var." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu konuşmasının sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trabzon fethinin 555'inci yılı münasebeti ile zengin kültür ve sanat eserlerini Dortmund'da düzenlediği fuara taşıdı. Fuar alanında Trabzon'un yöresel yemekleri, fotoğraf, bölge gazeteleri, Trabzonspor, Çaykur ve yöreyi yansıtan sanat eserlerinin bulunduğu sergiler yer aldı.

Trabzon etkinlikleri ve protokol konuşmalarından sonra Avrasya Karadeniz Uşakları "Kolbastı Ekibi', defile, halkoyunları gösterisi ve mehteran gösterisi ile duygulu anların yaşandığı salonda, Feluka ve Yusuf Güney konseriyle programın ilk günü tamamlandı.Cihan

"Her Yönüyle Trabzon" etkinliği, Dortmund’da başladı

"Her Yönüyle Trabzon" etkinliği, Dortmund’da başladı

"Her Yönüyle Trabzon" etkinliği, Dortmund’da başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim