• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

“Her Yöne 90 Dakika 2” Yenimahalle’de Sahnelendi

“Her Yöne 90 Dakika 2” Yenimahalle’de Sahnelendi
Yenimahalle Belediyesi günümüz olaylarına mizahi açıdan eleştirel bir bakış açısı getiren iki perdelik müzikal komedi "Her Yöne 90 Dakika 2"'yi 50....

Yenimahalle Belediyesi günümüz olaylarına mizahi açıdan eleştirel bir bakış açısı getiren iki perdelik müzikal komedi "Her Yöne 90 Dakika 2"'yi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda Yenimahallelilerle buluşturdu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da oyunu tiyatro severlerle birlikte izledi.

Ahmet Çevik Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, Mustafa Arıkoğlu'nun yazıp Evren Duyal'ınyönettiği oyunda Türk sinema, televizyon ve tiyatro dünyasının ünlü, sevilen oyuncuları Sinan Bengier, Ahmet Çevik, Ender Gülçiçek, Yelda Alp, Hülya Şen ve Melek Şahinrol aldı.

GERÇEKLER MİZAHLA YÜZLERE VURULDU

Her Yöne 90 Dakika 2 aslında pek çok insanın gördüğü gerçekleri mizah yoluyla izleyiciye anlattı. Teknoloji bağımlılığı, sosyal medya hastalığı skecinde;akıllı telefonların esir aldığı insanlarımıza dikkat çekilirken trafik canavarları skecinde; opera sanatçısı ve başarılı Balet Bora Acar Zöngür'ün, yaşadığı trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu gerçeği hatırlatılarak "Hepimiz birer engelli adayıyız" vurgusu yapıldı.

Halkı uyutan televizyon programlara atıfta bulunan sabah şekeri skecinde ise hiçbir amacı ve eğitici tarafı olmayan programlara zaman ayırmak yerine televizyonları kapatarak sevdiklerinizle vakit geçirin mesajı verildi.

Yenimahalle seyircisinin ayakta alkışladığı oyunun sonunda ise tiyatroya bir ömür sığdıran usta tiyatrocular Levent Kırca, Kemal Sunal, Nejat Uygur, Tuncay Kurtiz, İstemi Betil, Sümer Tilmaç ve niceleri saygı ve rahmetle anıldı.

GELECEĞE HEP UMUTLA BAKACAĞIZ

Sahneye çıkarak usta tiyatrocuları tek tek tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu dünyada yaşadığımız yanlışlıkları bizlere bir kez daha hatırlattıkları için tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşar "Sanatı seviyoruz, sanata ve sanatçıya sahip çıkıyoruz. Çünkü yol onların aydınlık yoludur. Geleceğe hep umutla bakacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız. 90 yıllık demokrasiyi daha nice yıllar yaşatacağız. Geriye dönüş yok. Laik, demokratik cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu.

Yenimahalle'nin yetiştirdiği kendisi de bir Yenimahalleli olan üstat Sinan Bengier de, "Şunu hiç unutmasınlar. Cumhuriyete 90 yıllık reklam arası diyenler, çok küçük bir reklam arası" dedi.

ŞEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Oyunun sonunda oyunculardan Hülya Şen için sahnede sürpriz kutlama yapıldı. Ekip arkadaşları ve belediye yetkilileri tarafından unutulmayan Şen duygu dolu anlar yaşarken hem sevinç gözyaşlarını sildi hem de dileğini dileyip pastasını üfledi.

“Her Yöne 90 Dakika 2” Yenimahalle’de Sahnelendi

“Her Yöne 90 Dakika 2” Yenimahalle’de Sahnelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim