• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Her Gün Yaşanan Elektrik Kesintisinin Sebebi Kuş Çarpması

Her Gün Yaşanan Elektrik Kesintisinin Sebebi Kuş Çarpması
Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Kenan Evren Küçük Sanayi Sitesi esnafı, her gün yaşanan elektrik kesintileri yüzünden taahhütlü işlerini yerine getiremediklerini,...

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Kenan Evren Küçük Sanayi Sitesi esnafı, her gün yaşanan elektrik kesintileri yüzünden taahhütlü işlerini yerine getiremediklerini, makinelerinin zarar gördüğünü belirterek elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi. Altyapının artık yetersiz kaldığını kaydeden Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı her kesintiden sonra kendilerine "Kuş çarptı, trafo patladı veya tel koptu" şeklinde açıklamada bulunulduğunu söyledi.

Yunusemre ilçesindeki Kenan Evren Küçük Sanayi Sitesinde sık sık yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintileri sanayi esnafının tepkisine neden oluyor. Kesinti nedenini öğrenmek için aradıklarında "Kuş çarptı, trafo patladı, teller koptu" şeklinde yanıt aldıklarını kaydeden sanayi esnafı sorunun altyapının artık sanayiyi kaldırmamasına bağladı.

Manisa Madeni Sanatkar Odası Başkanı Halil Kırlı ve sanayi esnafı bina önünde tepkilerini dile getirdi. Kırlı, yaptığı basın açıklamasında, Küçük Sanayi Sitesindeki 5301, 5303, 5035, 5307, 5309, 5315, 5319, 5321, 5341, 5343 ve 5345 nolu sokaklardaki elektrik kesintilerinden bezdiklerini belirterek "Gediz Elektrik yetkililerine son bir kez daha seslenmek istiyoruz, artık yeter! Makinelerimize verilen zarar, iş kaybımız, daha da önemlisi taahhütlü işlerimizi yetiştiremediğimiz için tazminat ödemek zorunda kalıyoruz ve müşteri kaybediyoruz" dedi.

Gediz Elektrik yetkililerine seslenen Kırlı, bu duruma acil müdahale yapılması ve sorunlarının çözülmesini beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Arıza bildirme hattı 186'ya bu gibi arızalarda ulaşamıyoruz. Haliyle her defasında kayıt altına aldıramıyoruz. İkili diyalogla sorunu çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Görevli olan kişileri aradığımızda, kuş çarptığını söylüyorlar. Trafo ve tel patlıyor diyorlar. Oysa hepimizin malumu bu sorunların nedeni kuş çarpmalarının yanında trafoların yetersizliğinin de geldiğini biliyoruz. Yıllardır tesis ve trafo yenilenmemiştir. Eskiden bir iki olan makinelerimiz bugün üç beş adet olmuştur. Küçük sanayimizdeki elektrik tesisatının acilen yer altına alınması ve güç takviyesi yapılmasını istiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesi için illaki kendimizi bir yerden mi atalım? Kendimizi mi yakalım?"

Sanayide yaklaşık 400 civarında esnafın bu durumdan şikayetçi olduğunu belirten Kırlı, günde bir iki saatlik elektrik kesintilerinin toplam bir gün iş kaybına neden olduğunu söyledi. Kırlı, Gediz Elektrik dağıtım şirketinin sanayi için yer altı hattı planını hazırladığını ancak bütçelerinin yeterli olmamasından dolayı bunu hayata geçiremediklerini ifade etti. Kırlı, plan hayata geçene kadar kendi beklentilerini de şöyle açıkladı:

"Bu kesintilere acilen çözüm beklemekteyiz. Bunun için trafolardaki izole kabloların izole yapılmasını istiyoruz. Bu hemen yapılırsa bizim sorunumuzun yüzde ellisi geçici olarak çözülmüş olacak."

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı'nın basın açıklaması öncesinde görüştüğü Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri ise konu hakkında bir açıklama yapmazken, sanayi sitesiyle ilgili bir plan hazırlandığı ve planın yatırım programına alınmasının ardından hayata geçirileceği öğrenildi.

Her Gün Yaşanan Elektrik Kesintisinin Sebebi Kuş Çarpması

Her Gün Yaşanan Elektrik Kesintisinin Sebebi Kuş Çarpması

Her Gün Yaşanan Elektrik Kesintisinin Sebebi Kuş Çarpması

Her Gün Yaşanan Elektrik Kesintisinin Sebebi Kuş Çarpması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim