• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Her Birinin Farklı Hikayeleri Var

Her Birinin Farklı Hikayeleri Var
Tepebaşı Belediyesi beldeevleri, birbirinden farklı kursları ile kadınlara kapılarını açarken farklı hikâyelerin bir araya geldiği, paylaşımın ve...

Tepebaşı Belediyesi beldeevleri, birbirinden farklı kursları ile kadınlara kapılarını açarken farklı hikâyelerin bir araya geldiği, paylaşımın ve dayanışmanın yaşandığı adreslere dönüşüyor.

Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Beldeevi'nde okuma-yazma kursuna katılan 22 yaşındaki Makbule Can, Şanlıurfa'dan Eskişehir'e geldiğini belirterek, okuma yazmasının olmaması sebebi ile kent yaşamında çektiği zorluğu aşmak için kayınvalidesinin teşviki ile kursa başladığını belirtti. Can, "Buranın yabancısıyım. Hiçbir yer bilmiyorum. Kayboluyor, adres bulamıyorum. Okumam yazmam yok. Kayınvalidem benim için kursa başvurdu. Kızlarıma da o bakıyor. Tepebaşı Belediyesi Beldeeevi sayesinde okuma yazma öğrenmek için elimden geleni yapıyorum" dedi.

"KADIN ÜRETEREK TOPLUMSAL YAŞAMDA VAR OLUYOR"

Bir diğer hikâye de Mustafa Kemal Paşa Beldeevi'nde saç ve bakım, kuaförlük kursuna katılan Ayşe Arat'ın. Ayşe Hanım, eve kapanıp kendini günlük yaşamdan soyutlamak yerine beldeevlerinde üreterek toplumsal yaşamın içinde var olduğunu vurguluyor. Ayşe Arat, "İyi ki gelmişim. Günlerimiz çok dolu geçiyor" diyerek, kadınların kendini şanslı hissetmesini sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür ediyor.

"O KADAR MUTLUYUZ Kİ SABAH ERKENDEN KALKIP GELİYORUZ"

Bir diğer kursiyer Yaşar Nazife Kutlak da, beldeevlerinin misyonunu şu sözlerle anlattı:

"Bizler evde çekirdek aileyiz, burada geniş aileyiz. O kadar mutluyuz ki hepimiz güler yüzle, sabah erkenden kalkıp geliyoruz. Kendi evimiz gibi kurslara gelirken börekler yapıyoruz. İşimizi yaparken çayımızı içiyoruz. İyi ki Tepebaşı Belediyesi Beldeevleri var. Başta Başkanım Dt. Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçen herkese gerçekten teşekkür ediyoruz."

Her Birinin Farklı Hikayeleri Var

Her Birinin Farklı Hikayeleri Var

Her Birinin Farklı Hikayeleri Var

Her Birinin Farklı Hikayeleri Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim