• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Her Bağışçıya Bir Fidan

Her Bağışçıya Bir Fidan
Yunusemre Kaymakamlığı himayesinde, Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Bir Can Bir Fidan" projesiyle her bağışçı için...

Yunusemre Kaymakamlığı himayesinde, Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Bir Can Bir Fidan" projesiyle her bağışçı için bir fidan dikilecek. Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Engin Yıldırım, proje sayesinde Yunusemre ilçesine yakışır büyüklükte bir hatıra ormanı oluşturacaklarını kaydetti. Sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle projede daha çok bağışçıya ulaşılması planlanıyor.

Organ bağışçı sayısını arttırmak ve farkındalık oluşturmak için Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çalışmalar devam ediyor. Yunusemre Kaymakamlığı himayesinde, Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Bir Can Bir Fidan" projesiyle her bağışçı için bir fidan dikilecek. Yapılacak her bağışla yeni hayatlar yeşereceğinden yola çıkılan projede, bağışçılar adına dikilecek fidanlar ile yılsonuna kadar Yunusemre ilçesine yakışır büyüklükte bir hatıra ormanı oluşturulması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Engin Yıldırım, "Organ bağışında bulunan nasıl ki bir kişinin hayatının devam etmesini sağlıyorsa bunu temsilen bir fidan dikmeye karar verdik. Hatta vakitleri müsaitse fidan dikiminde bağışçıların kendileri de bulunabilecek." şeklinde konuştu.

DİNEN SAKINCASI OLMADIĞI ANLATILACAK

Proje kapsamında ilçede görev yapan din görevlileri ile eğitim toplantıları düzenleneceğini kaydeden Yıldırım, "Cuma Hutbelerinde Diyanet İşleri Başkanlığının "organ bağışı konusunda dinen bir sakınca olmadığı" yönündeki fetvasının hatırlatılması sağlanacaktır. Organ bağışı yapmak konusunda dini çekinceleri bulunan vatandaşlarımızın sorularının daha rahat cevaplanabilmesi adına din görevlilerinin projeye katılımı büyük önem arz etmektedir" dedi.

ÖĞRENCİLER SKEÇLERLE FARKINDALIK OLUŞTURACAK

Yıldırım, "İlçe milli eğitim müdürlüğümüz ile yapılacak ortak çalışmada lise öğrencileri ve öğretmenlerine seminerler vermek suretiyle organ bağışı konusunda farkındalık sağlanacak. İlk ve orta okullarda ise öğretmen ve velilerimizin de katılımıyla düzenlenecek seminerlere tiyatro guruplarının da küçük skeçlerle katılımı sağlanacak. CBÜ Sağlık meslek yüksek okulu son sınıf öğrencilerine "organ bağışı ve akılcı ilaç kullanımı" konularında eğitimler tarafımızca verilmiş olup sahada yapılacak tanıtım çalışmalarında öğrencilerimizden gerekli destek alınmıştır." şeklinde konuştu.

HAFTADA İKİ GÜN STANT KURULUYOR

Proje çalışmaları kapsamında, Forum Magnesia AVM yönetimi ile yapılan görüşmeler neticesinde Pazartesi ve Cumartesi günleri tam zamanlı olarak organ bağışıyla ilgili stant açılıyor. Ayrıca Cinens sinemaları ile yapılan anlaşma üzerine izleyici kitlesi yoğun olan gösterimler öncesi organ bağışı kamu spotu ücretsiz yayınlanacak.

Yıldırım, konuyla ilgili faaliyetlerini şöyle sıraladı: "Yunusemre ilçesi sınırları dahilinde bulunan Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarımızda proje seminerlerine başlanmıştır. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile iletişime geçilerek öncelikle yönetim kurullarına proje sunumları yapılmaya başlanmış olup dernek üyelerinin toplu katılım sağlayacakları toplantı ya da kermeslerde stant çalışması yapmak için gerekli çalışmalar başlamıştır. Yılsonuna kadar devam edecek projemizde amacımız mümkün olan en yüksek sayıda insanımıza ulaşarak organ bağışı konusunda kalplerine dokunabilmektir."

Her Bağışçıya Bir Fidan

Her Bağışçıya Bir Fidan

Her Bağışçıya Bir Fidan

Her Bağışçıya Bir Fidan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim