• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

"Her ay birkaç arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kalıyor"

"Her ay birkaç arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kalıyor"
Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, her ay birkaç esnaf arkadaşlarının ekonomik zorluklardan dolayı kepenk kapatmak zorunda kaldığını...

Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, her ay birkaç esnaf arkadaşlarının ekonomik zorluklardan dolayı kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti.

Algüllü, yeni kurdukları Mersin Çarşı Esnafları Derneği'nin tanıtımını yapmak için "Bit pazarı" olarak bilinen Zafer Çarşısı'nda basın toplantısı düzenledi. Geçmiş dönemlerdeki yerel yönetimlerin tarihi ve hassas bölgeyi ihmal ettiğini ifade eden Algüllü, gelişmiş teknoloji sonrası süpermarketlerin artmasının esnafları ezdiğini vurguladı. Esnaflara yönelik destek paketinin bir an önce yürürlüğe girmesini isteyen Algüllü, Meclis'te bekleyen Marketler Yasa Tasarısı'nın ivedilikle yasalaşmasını beklediklerini kaydetti.

Her ay birkaç arkadaşlarının ekonomik sıkıntılardan ve sahipsizlikten dolayı kepenk kapattığını anlatan Algüllü, şunları söyledi: "Bakın çarşılarımızın hali ortada. Buralar tarihi mekanlar. Biz buralara sahip çıkılmasını, buradaki esnafı ile birlikte bu bölgeye sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu hem devletimizden hem şu anki yerel yönetimlerimizden talep ediyoruz. Gelsinler çaylarımızı içsinler, bizi bir dinlesinler. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın çayını içtik. Onlar da gelip bizim çayımızı içsinler. Sorunlarımızı yerinde görsünler."

Şu anda bu şehrin Şehr'ül-Emin'inin Burhanettin Kocamaz olduğuna dikkat çeken Algül şöyle devam etti: "İlgili çarşılarımız tamamen Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesindedir. Buralar Mersin Büyükşehir Belediyesi'nindir. Bizler onların kiracılarıyız. Doğal olarak gitmemiz gereken ilk yer bu şehrin eminidir. Bizler kendisine güveniyoruz. Önce gelip bizleri dinlemesini istiyoruz. Bu çarşıda esnaflık yapan arkadaşlar sıkıntılı ve dertli. Bizler şehrin ileri gelenlerinin sadece seçim zamanı değil böyle zamanlarda bizleri dinlemesini arzu ediyoruz. Burada istişare ile her şey çözülür. Restorasyon da olabilir farklı fikirler de olabilir. Bizim bu konuda çalışmalarımız var. Biz artık Mersin çarşısının ve burada esnaflık yapan insanların hak ettiği konuma gelmesini istiyoruz. Bu insanlar ve bu çarşı bu konumu hak etmiyor."

"Her ay birkaç arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kalıyor"

"Her ay birkaç arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kalıyor"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim