• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

'Her 10 tavuktan 6'sı öldürüyor' iddiası

'Her 10 tavuktan 6'sı öldürüyor' iddiası
Gıda uzmanları, İngiltere'de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6'sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığını iddia etti.

Uzmanlar, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de bu nedenle yaşamını yitirdiğini kaydetti.
Konuyla ilgili araştırmayı yürüten yetkililerin, ölümcül virüs taşıyan tavukları satan süpermarketlerin listesini önümüzdeki hafta açıklaması 
bekleniyor. 

TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRMEK GEREKİYOR 

Geçtiğimiz yaz çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulunan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) uzmanları, tavuğun yıkanması esnasında etrafa sıçrayan sulardan ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını vurguluyor. 

KADINLARDA DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR 

Belirtilerin genellikle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketiminden iki üç gün sonra ortaya çıktığını ifade eden sağlık uzmanları, enfeksiyonun iritable bağırsak sendromları, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıktığını belirtiyor. 

Uzmanlar ayrıca en büyük risk grubunda hamile kadınlar, çocuklar, ileri yaştaki yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kanser hastalarının yer aldığını ifade ediyor. 
Ampilobakter, İngiltere'de gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin başında geliyor.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim