• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Hem saç ektiriyorlar, hem de tatil yapıyorlar

Hem saç ektiriyorlar, hem de tatil yapıyorlar
Türkiye'de gün geçtikçe artan sağlık turizminin yeni gözdesi saç ekim birimleri oldu.

Sağlık turizminde atağa geçen saç ekimi sayesinde, Türkiye'ye dünyanın dört bir yanından turist geliyor. Özellikle Almanya, Hollanda ve Ortadoğu'dan yoğun talep gören saç ekim birimleri sayesinde turistler hem tedavi oluyor hem de tatil yapıyor. Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, “Bizi tercih eden yurt dışından gelen hastalarımızı özel araçlarımızla havaalanından alıyoruz. Çoğunlukla aileleriyle gelen hastalarımızı, Gazi Hastanesi Saç Ekimi Birimi'ne ait rezidanslarımızda misafir ediyoruz. Hastalarımıza saç ekimleri yapılmadan önce Ege turu yaptırıyoruz, Çeşme'de yat turu düzenliyoruz. Selçuk'ta Meryem Ana Evi'ne götürüyoruz. Dilerlerse orada hacı oluyorlar. İkinci gün operasyona başlıyoruz. Hastalarımızı üçüncü gün ilk yıkamaları yapıldıktan sonra yeniden özel araçlarımızla havaalanına bırakıp ülkelerine uğurluyoruz. Hem gezdiriyoruz hem de saç ekiyoruz” dedi.


DİREKT UÇUŞLAR
Sağlık turizminde İstanbul'un, saç ekiminin ana merkezi olarak bilindiğini bunun sebebinin ise direkt uçuşlar olduğunu kaydeden Gülgör, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim hedefimiz İstanbul'daki potansiyeli İzmir'e kaydırmak. İzmir'e genellikle direkt uçuş yok. İzmir'e direkt uçuş olan ülkelerdeki hastalarımızı buraya çekmeyi hedefliyoruz. Gazi Hastanesi olarak Almanya, Hollanda, İngiltere ve Dubai ve Arabistan gibi ülkelerden gelen hastalarımıza saç ekimleri yapıyoruz.”

ÜCRETSİZ DESTEK TEDAVİLER
Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi tamamen ticari bir merkez olmadığını kaydeden Gülgör, şunları söyledi: “Saç ekiminin ardından önümüzde 1,5 yıllık bir süreç başlıyor. Hastalarımız 1,5 yıl boyunca ücretsiz olarak hastanemize geliyorlar. Doktor gözetimlerinde işlemleri yapılıyor. Ayrıca saç ekimi yaptığımız her hastamıza destek tedaviler de hediye ediyoruz. Sadece ekim yaptığımız saçlar için değil mevcut saçları korumak adına da işlemler yapıyoruz."

BAYİLİKLER VERİLECEK
Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi olarak saç ekimi eğitimleri vereceklerini duyuran Gülgör, “Saç ekimi konusunda eğitim almak isteyen doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları birimimize başvurabilir. Gerek yurtdışında gerek yurtiçinde bizimle çalışmak isteyen kurum ve kişilere de bayilikler vereceğiz” diye konuştu.


“KİŞİYE ÖZGÜVEN GELİYOR”
Gülgör, saç dökülme probleminin çoğunlukla genetik olduğunu dile getirerek, günümüzde bu konuda bilinçlenme başladığını anlattı. Çoğunlukla erkeklerin karşılaştığı saç dökülmesinin bir sorun olmaktan çıktığını ve saç ekimi ile çözüme ulaştığını söyleyen Gülgör, işlem sonrasında kişiye özgüven geldiğini belirtti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim